aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas antradienį dar kartą sukritikavo bendrovės "Lietuvos energija" siūlymus nuo kitų metų didinti elektros energijos tarifus ir pasiūlė bendrovei ieškoti kitų būdų pagerinti savo rezultatus. Tokią poziciją parlamento vadovas išdėstė po susitikimo su "Lietuvos energijos" generaliniu direktoriumi Dangiru Mikalajūnu.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
"Manau, jis turėtų ieškoti kitų variantų, kaip pagerinti "Lietuvos energijos" darbą, o ne užkrauti visą atsakomybę gyventojams", - po susitikimo žurnalistams sakė Seimo pirmininkas.

A.Paulauskas teigė neišgirdęs aiškių argumentų, dėl ko reikia didinti elektros energijos tarifą. Pasak jo, įmonė turi vidinių resursų savo darbui pagerinti bei investicijoms - dirba pelningai, atlyginimai energetikos sistemoje yra beveik dvigubai didesni nei vidutiniai Lietuvoje.

Kritiškai atsiliepęs apie "Lietuvos energijos" vadovų darbą, Seimo pirmininkas atsisakė išdėstyti savo požiūrį į dabartinio bendrovės generalinio direktoriaus tinkamumą užimamoms pareigoms.

"Visa ta grupė žmonių, kurie šiandien vadovauja ("Lietuvos energijai" - BNS), nekelia didelio pasitikėjimo, tačiau šiandien pagrindinis buvo tarifų klausimas", - tvirtino A.Paulauskas ir pridūrė, jog apie elektros tarifus artimiausiu laiku kalbėsis ir su premjeru Algirdu Brazausku.

D.Mikalajūnas po susitikimo tvirtino, kad padidinti elektros energijos tarifus reikia siekiant sukaupti lėšų, reikalingų elektros ūkiui modernizuoti.

"Lietuvos energijos" valdyba siūlo per trejus metus padidinti elektros energijos tarifus 6 centais už vieną kilovatvalandę. Šiuo metu elektros kilovatvalandė kainuoja vidutiniškai 23 centus.

Galutinį sprendimą dėl to turėtų priimti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisija. Jos vadovas Vidmantas Jankauskas yra pareiškęs, jog "Lietuvos energijos" prašymą didinti tarifus vertinąs kaip nepagrįstą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.