aA
“Microsoft” galbūt jau laimėjo kelias kovas dėl rinkos pasidalinimo, tačiau jos dar tęsiasi. “Microsoft Office” programinio paketo paklausa labai stipriai nukrito, praneša “PC Data” tyrimai. Tačiau “Microsoft” dar nepasiduoda.
Jos sekantis žingsnis yra “Office 10” – parengtas lengvam naudojimui, su integruotomis interneto panaudojimo galimybėmis bei balso atpažinimo programa. “Office 10” planuojama išleisti 2001 metų vasarą.

Kaip ir ankstesnės “beta” versijos, paskutinioji yra vis dar su trūkstamomis funkcijomis, o apie tokias kaip balso atpažinimas, dar anksti spręsti, nes jos dar ankstyvoje kūrimo stadijoje. Taip pat trūksta “Publisher” ir “PhotoDraw” programų. Kol kas tegalima pasakyti, tai yra tik daug žadantis, bet kol kas visai netašytas programinis rinkinys.

Reiktų paminėti tokias naujoves kaip “Microsoft Hotmail” bei “MSN Messenger” integracija į “Outlook” programą, “Excel” programos galimybės dirbti “Web Query” režimu, leidžiančiu lengvai paimti duomenis iš interneto ir vėl juos atnaujinti, o taip pat du vartotojo sąsajos patobulinimus: “Task Pane” ir “Smart Tags”, leidžiančius lengvai pasiekti reikiamą informaciją dirbant bet kurioje programoje. “Task Pane” bus naujo stiliaus įrankių juosta, leisianti lengvai ieškoti, formuoti dokumentus, taip pat kopijuoti ir įterpti atskiras jų dalis. Dabar laikinoje atmintyje bus galima laikinai saugoti 24 kopijas, tuo tarpu “Office 2000” paketas galėjo saugoti tik 12.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.