aA
Klaipėdos ligoninėje antradienį po pietų mirė sprogimo smarkiai sužalotas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Juozapas Paliakas. Kol kas nenustatyto sprogmens sprogimas nutraukė J.Paliakui ranką, sužalojo galvą ir vidaus organus. 43 metų J. Paliakas buvo nuvežtas į ligoninę, bet ten mirė.
Bomb
J.Paliakas rajono savivaldybės taryboje priklausė socialdemokratų frakcijai. Jis yra dirbęs Klaipėdos apskrities valdytojo pavaduotoju, pernai Seimo rinkimuose buvo vienas iš LDDP kandidatų Gargždų rinkimų apygardoje.

J.Paliakas nuo 1990 metų kelis metus vadovavo Klaipėdos rajono tarybai, buvo vienas iš Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos steigėjų, kurį laiką ėjo generalinio direktoriaus pareigas, su vienu iš dabartinių korporacijos savininkų Rimandu Stoniu įkūrė bendrovę "Vita".

Sprogimas prie bendrovės "Irvaja" įėjimo nugriaudėjo apie 14 val. 30 min., kai J.Paliakas, išeidamas iš biuro, atidarė duris. Bendrovė yra įsikūrusi daugiabučiame name, Jūros ir Krovėjų gatvių sankirtoje.

Sprogimo metu išdužo daug bendrovės ir gretimų namų langų. Apgadintas netoliese stovėjęs J.Paliako automobilis "Audi".

Sprogimo metu bendrovės patalpose buvo jos direktoriaus Vytauto Zigmanto žmona ir buhalterė, bet jos nenukentėjo.

Įvykio vieta dieną buvo aptverta, joje dirbo teisėsaugos tarnybų pareigūnai.

BNS žiniomis, bendrovei "Irvaja" vadovaujantis V. Zigmantas buvo nukentėjusiojo draugas. Bendrovei "Irvaja" priklauso automobilių turgus Klaipėdos pakraštyje.

J.Paliakas turėjo įgaliojimus atstovauti bendrovei "Irvaja" ir tvarkė jos juridinius reikalus.

Įvykį tiriančios Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovų teigimu, ketinama kelti bylą dėl tyčinio nužudymo. Prokuratūra viena iš sprogimo versijų įvardija verslo santykių aiškinimąsi.

Pareigūnai aiškinasi, ar sprogmuo susprogo J.Paliakui jį nešant rankoj, ar jis buvo pritvirtintas prie laukujų durų, kurias J.Paliakas atidarė, rankenos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.