aA
NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas mano, kad būtina panaudoti dabar susidariusią situaciją Rusijos ir Šiaurės Atlanto aljanso santykiams ir bendradarbiavimui stiprinti. "Veikdamos drauge, NATO ir Rusija turi galimybę teigiamoms permainoms", - pareiškė G.Robertsonas antradienį Briuselyje pradėdamas NATO šalių gynybos ministrų posėdį.
George Robertson
George Robertson
"Jis taip pat paragino 19 NATO šalių pradėti prisitaikyti prie naujų sąlygų, kad būtų galima duoti atkirtį terorizmui. Tačiau tai gali pareikalauti daugiau biudžeto lėšų", - pažymėjo gynybinės sąjungos vadovas.

Teroro aktai prieš JAV, įvykdyti rugsėjo 11-ąją, "pakeitė pasaulio, kuriame mes gyvename, sampratą", - sakė G.Robertsonas.

JAV gynybos ministras Donaldas Rumsfeldas kalbėdamas kolegoms iš NATO, pareiškė, kad Afganistanas - ne vienintelė šalis, kur veikia teroristai, o "Al Qaeda" - ne vienintelis teroristų tinklas pasaulyje. Pasak jo, sąrašas valstybių, remiančių teroristus, dažnai sutampa su sąrašu tų šalių, kurios turi cheminių ir bakteriologinių ginklų bei siekia įsigyti branduolinį potencialą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.