aA
Pakistano vyriausybė antradienį pareiškė apgailestaujanti dėl naujų Indijos kaltinimų, jog jos šalis neva susijusi su savižudžių išpuoliu Indijos parlamento komplekse, ir pasiūlė imtis bendro tyrimo. "Nelaimei, mes ir toliau girdime visokius nepagrįstus Delio kaltinimus", - teigė Pakistano vyriausybės informacijos sekretorius Anwaras Mahmoodas.
Indija parlamentas
Indijos vidaus reikalų ministras Lalas Krishna Advani anksčiau antradienį atvirai apkaltino Pakistaną rėmus praėjusią savaitę įvykdytą išpuolį Indijos parlamento komplekse, kurio metu žuvo 13 žmonių, tarp jų ir visi penki užpuolikai.

Pirmame oficialiame vyriausybės pareiškime dėl tragiškų gruodžio 13 dienos įvykių L.K.Advani teigė, kad ši ataka "buvo pats įžūliausias ir didžiausią pavojų keliantis terorizmo aktas per visą dviejų dešimtmečių Pakistano remiamo terorizmo Indijoje istoriją".

"Mes apgailestaujame dėl L.K.Advani pareiškimo", - teigė A.Mahmoodas.

"Mes labai kategoriškai pasmerkėme ne tik šį konkretų terorizmo aktą, bet ir visus terorizmo aktus pasaulyje, - pridūrė jis. - Mes taip kelis kartus kategoriškai paneigėme bet kokias Pakistano tarpžinybinės žvalgybos tarnybos sąsajas su šia ataka".

Pasak A.Mahmoodo, Pakistanas pasiūlė Indijai atlikti bendrą tyrimą, kurio metu būtų išsiaiškintos šio incidento priežastys bei organizatoriai ir vykdytojai.

Jo teigimu, Pakistanas "visiškai bendradarbiautų su šia bendra tyrimo komanda".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.