aA
Galingas 7,3 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas antradienį sudrebino kelias Rytų Kinijos jūros salas, įskaitant Japonijos Okinavos salų grandinę, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra. Apie nukentėjusius žmones ir materialinę žalą kol kas nepranešta.
Žemės drebėjimas įvyko 6 val. 2 min. Lietuvos laiku. Jo epicentras buvo maždaug už 100 kilometrų į pietus nuo Okinavos grandinei priklausančios Jonagunio salos, esančios netoli Taivano, ir 10 kilometrų gylyje, žemiau jūros dugno.

"Kilo nedidelės, maždaug 10 centimetrų potvynio bangos. Žemės drebėjimo poveikis nebuvo ypač stiprus, nes jo židinys buvo giliai po žemės paviršiumi", - sakė atstovas.

Šis žemės drebėjimas buvo maždaug tokio paties galingumo, kaip ir 1995 metais įvykęs Kobės žemės drebėjimas, kurio metu šiame uostamiestyje ir jo apylinkėse žuvo daugiau kaip 6 400 žmonių.

"Mus pasūpavo į šonus, bet apie žalą nebuvo pranešta, tik lango stiklas išdužo, - sakė Jonagunio miestelio administracijos visuomeninių reikalų direktorius Chokichi Arasaki. - Be to, išgirdau, kad virtuvėj nuo lentynų nukrito keli puodai ir keptuvės. Tačiau tuo viskas ir baigėsi".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.