aA
Priešpriešą tarp Kauno ir Vilniaus gyventojų pajuto ir teisėsaugos pareigūnai, sulaukę skambučio iš vienos vyresnio amžiaus kaunietės.
Kaunietė paskelbė karą vilniečiams: jau ateina ginkluoti ir turi granatų
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi ir nevykusiai pajuokavusi kaunietė nebegalės naktimis išeiti iš namų.

Taip nusprendė teismas, išnagrinėjęs Kauno gyventojos Onos S. baudžiamąją bylą.

Teisėjas Rimantas Grigas paskelbė, kad melagingai apie visuomenei gresiantį pavojų pranešusiai moteriai 8 mėnesiams turi būti apribota laisvė – ji įpareigota nuo 22 iki 6 val. būti namuose, be to, jai teks nemokamai išdirbti 80 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Tokios bausmės Ona S. sulaukė po skambučio tel. 112 dar liepos 10-ąją. Apie 16 val. paskambinusi moteris pareiškė, kad visuomenei gresia pavojus.

Vilnius bus triuškinamas, sprogdinamas Seimas, ginkluoti kauniečiai apie 21 val. puls ir nukentės daug asmenų, kadangi visi ginkluoti, turi granatų“, – telefonu pareigūnams pareiškė moteris.

Kaunietės pranešimas buvo melagingas – tokiu skambučiu ji siekė, kad būtų iškviestos specialiosios tarnybos bei norėjo inicijuoti teisėsaugos institucijų tyrimą ar sutrikdyti teisėsaugos institucijos darbą, tačiau specialiosios tarnybos nebuvo iškviestos.

Kodėl skambino į Bendrąjį pagalbos centrą, Ona S. pareigūnams negalėjo paaiškinti. Ji teisinosi, kad tą dieną namuose su sugyventiniu vartojo alkoholį.

„Kai jis nuėjo miegoti, išėjau į kiemą, o kad būčiau kam skambinusi, nepamenu“, – kaltę svaigalams vertė moteris.

Vis dėlto, perklausiusi pareigūnų pateiktą garso įrašą moteris nė kiek nesuabejojo, kad girdi savo balsą.

„Negaliu paaiškinti, kodėl taip pasielgiau ir ko siekiau skambindama“, – sakė Ona S. Ją pareigūnai sulaikė dar tą patį vakarą – jai buvo nustatytas 2,44 promilės girtumas.

Išaiškinti apie gresiantį pavojų pareigūnams pranešusią moterį nebuvo sudėtinga – ji skambino iš oficialiai registruoto savo sugyventinio telefono.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.