aA
Vilniaus policijos pareigūnai atskleidė Kalvarijų gatvėje įvykdytą nužudymą, kai prie pastato, kuriame įsikūręs lošimo automatų salonas ir lombardas, peiliu buvo subadytas jaunas vyras.
Sergejus Volkovas
Sergejus Volkovas
© DELFI / Karolina Pansevič

Įtarimus dėl tyčinio nužudymo veikiant bendrininkų grupėje pareigūnai pareiškė dviem vyrams – Ilja Matiukovas buvo sulaikytas ir suimtas iš karto po žmogžudystės, o tuo metu net 9 kartus teistas Sergejus Volkovas pareigūnams įkliuvo tik po dviejų parų.

Pastaruoju metu Norvegijoje, viename žuvų fabrike dirbęs S. Volkovas šeštadienį buvo atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kur ikiteisminio tyrimo teisėja nagrinėjo prokuratūros prašymą įtariamąjį suimti.

S. Volkovas sulaukė ypatingo pareigūnų dėmesio – į teismą jį atlydėjo keturi ginkluoti pareigūnai, vienas jų buvo su automatu. Paprastai tokios apsaugos sulaukia tik labai pavojingi nusikaltėliai, susiję su organizuotomis grupuotėmis.

Paaiškėjo, kad tokios apsaugos S. Volkovas sulaukė dėl savo agresyvaus elgesio – sulaikymo metu vyras pasipriešino pareigūnams, kuriems teko panaudoti jėgą. Sulaikymo metu nukentėjo ir pats įtariamasis. Tačiau, atrodo, kad visų jėgų jis dar neprarado – nors ir šlubčiuodamas jis puolė vienos televizijos operatorių, filmavusį jo pristatymą pas ikiteisminio tyrimo teisėją.

Nors sostinės prokuroras Edmundas Bagdonas anksčiau dėl plėšimų bei turto prievartavimo teistą S. Volkovą prašė suimti trims mėnesiams, teisėja Ilona Mateikienė nutarė, kad būtinus procesinius veiksmus pareigūnai gali išsiaiškinti ir greičiau – per du mėnesius.

S. Volkovas ir I. Matiukovas įtariami nužudymu gruodžio 23-osios vakarą, kai apie 22.30 val. Vilniuje, Kalvarijų g., prie lošimo automatų salono peiliu buvo subadytas 24 metų vilnietis Vitalijus B.

Pirminiais duomenimis, per masines muštynes jam buvo smogta ne mažiau kaip devynis kartus. Tiesa, peilio, kuriuo buvo nužudytas Vitalijus B., nusikaltimo vietoje tyrėjai nerado – įtariama, kad jį žudikas išsinešė ir paslėpė.

Atostogauti į Lietuvą iš Norvegijos grįžęs S. Volkovas nepripažįsta jam pareikštų įtarimų dėl nužudymo. „Nieko nebadžiau, todėl nesuprantu, už ką čia turiu sėdėti“, – teisme pareiškė jis. Kratos metu jo namuose buvo rasta teleskopinė lazda, kurią, įtariama, jis turėjo tą vakarą, kai buvo įvykdyta žmogžudystė.

Įtariamasis pasakojo, kad tą vakarą buvo atėjęs prie lombardo, pabendravo su keliais draugais, o kai išėjo parūkyti į lauką, pateko į tarp vyrų ką tik įsiplieskusį konfliktą. „Norėjau viską išspręsti taikiai“, – tikino įtariamasis.

Jis teigė, kad toje vietoje, kur buvo nužudytas jaunas vyras, yra filmuojama, todėl iš vaizdo kamerų įrašų esą turėtų būti aišku, jog jis nieko nenužudė. Kas tuomet peiliu subadė nukentėjusįjį, S. Volkovas teigė nežinantis. Tuo metu I. Matiukovas, kuriam taip pat pateikti įtarimai, anot jo, dirbo lombarde.

„Su peiliu neturėjau jokių reikalų“, – tikino jis.

S. Volkovas teigė, kad po nužudymo į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai užsirašė jo asmens duomenis ir paleido. „Jeigu būčiau tą vyrą nužudęs, būčiau kruvinas, galėjau ir pasislėpti, bet to nepadariau, nes esu nekaltas“, – aiškino jis.

Po šios tragedijos S. Volkovas girtavo su viena moterimi. Ji pareigūnams prisipažino, kad sulaukė netiesioginių grasinimų. „Jis man sakė, kad per dau mačiau“, – tyrėjams dėstė liudytoja. Ką reiškia šie žodžiai ir kodėl taip kalbėjo, įtariamasis negalėjo paaiškinti.

Jis tikino nežinojęs, kad po nužudymo yra paskelbta jo paieška. „Motina sakė, kad į namus buvo atėjusi policija, bet manęs nerado – pats būčiau atėjęs pirmadienį“, – sakė S. Volkovas, neigęs, kad sulaikymo metu pasipriešino pareigūnams.

„Jie mane sumušė, todėl dabar sako, kad priešinausi“, – aiškino vyras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.