aA
JAV Pietų Pensilvanijoje policijos pareigūnai metro traukinyje pateko į patį veiksmo sūkurį ir padėjo moteriai susilaukti didžiausios Kalėdų dovanos – kūdikio.
Moteris pagimdė metro
Moteris pagimdė metro
© Stopkadras

Gimdymas įvyko apie šeštą valandą vakaro Market Frankford linijos metro traukinyje didžiausiame Pensilvanijos mieste Filadelfijoje, į Rytus vykstančiam traukiniui artėjant prie 15-osios Gatvės stotelės, praneša nbcphiladelphia.com.

„Spėju, kad jai tebebūnat traukinyje kūdikis pareiškė „aš pasiruošęs atkeliauti dabar pat!“, - sakė įvykio liudininku tapęs Toney-Harris Saunders.

26-erių Filadelfijos gyventojas keliavo pas savo šeimą švęsti Kalėdų. Pamatęs, jog priešais jį sėdinti moteris pradėjo gimdyti, vyriškis paskambino pagalbos telefonu 911. Visą šią netikėtą patirtį jis pavadino „fenomenaliu reiškiniu“.

„Aš padėjau moteriai atsipalaiduoti, o keletas ten buvusių žmonių taip pat jai pagelbėjo: patarė atsipalaiduoti, giliai kvėpuoti“, - pasakojo įvykio liudininkas.

Tuomet traukinys sustojo ir į jį įlipo SEPTA (Pietryčių Pensilvanijos transporto kompanijos) policijos pareigūnai.

„Ei, pareigūne, moteris gimdo!”, - traukinyje išgirdo SEPTA policininkas Danielis Cabanas.

“Mintyse aš tiesiog meldžiausi, kad atvyktų medikai”, – pasakojo jis.

“Viskas įvyko taip greitai, tačiau tai buvo nuostabu”, - sakė SEPTA pareigūnas Darrellas Jamesas.

Pareigūnai priėmė kūdikį, nukirpo virkštelę ir paguldė jį į motinos glėbį. Berniuko tėtis nusivilko marškinius ir apklojo jais sūnų, kad šis nesušaltų.

Po gimdymo motina ir vaikas buvo nugabenti į netoliese esančią Hahnemanno ligoninę. Jie abu jautėsi gerai.

SEPTA policijos viršininkas Thomas Nestel III apie pareigūnų džiaugsmą dėl priimto gimdymo paskelbė ir socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tai buvo nuostabu. Jie paėmė kūdikį, skubiai nunešė jį greitosios pagalbos automobilį. Labai gerai juo pasirūpino“, - sakė įvykio liudininkas Erekas Cunninghamas.

Kol kas dar nežinoma, kaip laimingieji tėveliai pavadins traukinyje gimusį berniuką. 

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.