aA
Turkijos teismas penktadienį nurodė paleisti 16-metį moksleivį, kuris centriniame šalies regione buvo areštuotas už prezidento Recepo Tayyipo Erdogano įžeidimą.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas
© AP/Scanpix

Mehmetas Eminas Altunsesas buvo paleistas po to, kai jo advokatas pateikė skundą dėl jo arešto Konijos mieste, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Išėjusį iš Konijos teismo rūmų jį pasitiko tėvai ir jis pareiškė, kad jo politinė agitacija tęsis, pranešė televizija „CNN-Turk“.

„Nėra klausimo dėl žingsnio atgal mūsų kelyje, mes toliau eisime šiuo keliu“, – sakė jis.

M.E.Altunsesas trečiadienį Konijoje – valdančiosios, islamiškų šaknų turinčios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) bastione – pasakė kalbą, kurioje kaltino R.T.Erdoganą ir valdančiąją partiją korupcija.

Paauglys, kurį policija areštavo mokykloje, per apklausą neigė ryšius su kokia nors politine partija, bet patvirtino, kad padarė minimus pareiškimus.

M.E.Altunsesas vadino R.T.Erdoganą „vogimo, kyšininkavimo ir korupcijos vadu“.

Nors ir buvo paleistas, jis vis tiek yra kaltinamas R.T.Erdogano įžeidimu, jo laukia teismas, kurio data dar nenurodyta. Jei bus pripažinta jo kaltė, jam grės kalėjimas iki ketverių metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.