aA
Katalikų bažnyčia yra atvira homoseksualams, tačiau ji nepasisako už laisvą gyvenimą, sako Vilniaus arkivyskupas, Lietuvos vyskupų konferencijos vadovas Gintaras Grušas.
Gintaras Grušas
Gintaras Grušas
© DELFI / Tomas Vinickas

„Bažnyčia nei anksčiau, nei dabar nepasisako už laisvą gyvenimą, bet (pasisako) už ištikimybę santuokoje, už skaistybę ir tas nesikeičia. Bažnyčia siekia žmonėms padėti atrasti tą kelią (...). Bažnyčia pripažįsta, kad iš Dievo gavo apreiškimą ir tą teikia žmogui ir bando padėti žmogui surasti kelią į išganymą. Tai tiems patiems homoseksualams bažnyčia yra atvira, ieško padėti žmogui atrasti savo kelią. Bet tuo pačiu moraliniuose klausimuose nei popiežius, nei bažnyčia savo mokslų nekeičia ir negali keisti“, - TV3 žinių ketvirtadienį parodytame interviu sakė G. Grušas.

Jis taip pat tvirtino, kad nesikeičia ir bažnyčios neigiamas požiūris į skyrybas ir antrąją santuoką, nes „bet koks išsiskyrimas šeimoje visuomet palieka žaizdų tiek patiems žmonėms, tiek jų vaikams“ ir bažnyčia ieško būdų, kaip šiems žmonėms padėti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.