aA
NATO tikisi antradienį įforminti sutartį su Rusija dėl Šiaurės Atlanto aljanso atstovybės įsteigimo Maskvoje, agentūrai EFE pranešė Aljanso pareigūnai. Sutartis bus įforminta Rusijos gynybos ministrui Sergejui Ivanovui ir jo kolegoms iš NATO "pasikeistus laiškais". Ministrų susitikimas numatytas antradienį.
NATO eskadra
Rusija jau turi atstovą Šiaurės Atlanto aljanse, bet atidaryti NATO atstovybę Maskvoje dėl įvairių priežasčių buvo atidėliojama.

Aukštas NATO pareigūnas agentūrai taip pat pranešė, kad susitikimo dalyviai apsvarstys naujus santykius su Rusija, kurie gali būti plėtojami, kai Maskva neseniai gavo galimybę dalyvauti kai kuriuose NATO sprendimuose.

Tuo tarpu JAV gynybos ministras Donaldas Rumsfeldas pirmadienį pareiškė, kad Rusijos ir JAV santykiai toliau gerės, nepaisant Vašingtono sprendimo vienašališkai pasitraukti iš pasirašytos su Rusija Priešraketinės gynybos sutarties.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.