aA
Spindinčios vaikų akys, džiaugsmingi šūksniai, apkabinimai ir padėkos – geriausias įrodymas, kad pačios įsimintiniausios Kalėdinės dovanos – parodytas dėmesys ir kartu smagiai praleistas laikas.
Lietuvių Londono Sičio klubo šventė vaikams
Lietuvių Londono Sičio klubo šventė vaikams
© Organizatorių nuotr.

Beveik trisdešimt Visų Šventųjų šeimos paramos centro globojamų vaikų nuo 5 iki 15 metų linksminosi triukšmingoje ir daug gerų emocijų paskleidusioje Kalėdinėje šventėje, kurią jiems dovanojo Kalėdų laikotarpiui į Lietuvą sugrįžę Lietuvių Londono Sičio klubo (LCLC) nariai.
Kaip rašoma LCLC pranešime spaudai, vaikai buvo pakviesti į boulingo klubą, kur po susipažinimo ir vaišių jiems surengtas azartiškas boulingo turnyras. 

Londono lietuviai, pasidalinę į komandas kartu su vaikais, turėjo galimybę ne tik juos pamokyti šio žaidimo, bet ir padrąsinti, pakurstyti komandinę dvasią, motyvuoti siekti pergalės. Kiek nedrąsiai pradėjus mėtyti pirmuosius kamuolius, jau po keleto žaidimo minučių salė aidėjo nuo azartiškų skanduočių ir palaikymo šūksnių, į žaidimą įsitraukė net ir patys nedrąsiausieji. Šventei baigiantis visi išėjo kaip nugalėtojai – apdovanoti medaliais, o daugiausiai taškų surinkusi komanda dar gavo ir turnyro čempionų taurę. 

„Neapsakomai smagu matyti laimingus vaikų veidus. Tai geriausias patvirtinimas, kad tokių švenčių, bendravimo ir buvimo kartu jiems labai reikia. Džiaugiuosi, kad tiek daug mūsų Londono Sičio klubo narių šiuo metu yra Lietuvoje, ir jie su malonumu sutiko skirti laiko vaikams. Kiekvienas šių vaikų yra be galo įdomus, tereikia šiek tiek dėmesio, keleto šiltų žodžių, padrąsinimo, ir atsiskleidžia pačios gražiausios jų savybės.

Kai pradžioje atrodęs abejingas ir užsidaręs berniukas apkabina ir dėkoja už puikią šventę, o pats mažiausias, tik po kelių padrąsinimų paėmęs kamuolį į rankas, baigia žaidimą švytėdamas, surinkęs daugiausiai taškų savo komandoje – sunku suvaldyti emocijas“, - pranešime spaudai cituojama lietuvių Londono Sičio klubo prezidentė Viktorija Vasiliauskaitė. 

Žydrūnė Liobikaitė, Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ vaikų socializacijos programos koordinatorė, neslėpė susijaudinimo sakydama, kad vaikams skirtas laikas yra brangiausia dovana. „Kai verslo žmonės, gyvenantys Londone, tokiu užimtu šventiniu laikotarpiu parvykę į Lietuvą, savo brangų laiką skiria ne verslo susitikimams, o paprastiems vaikams – tai yra dovana tikrąją to žodžio prasme, iš visos širdies. Vaikai yra ištroškę suaugusių dėmesio. Žaidime ir bendravime jie turi galimybę pasijausti lygiaverčiais, ne tik gauti, bet ir duoti. Taip jie patiria pilnatvės jausmą“, - džiaugėsi p. Liobikaitė. 

Šventė neapsiėjo ir be materialių dovanų – LCLC nariai dienos centrui padovanojo nešiojamą kompiuterį, kuriuo vaikai galės ne tik žaisti, bet ir ruošti namų darbus bei tobulinti savo įgūdžius. Itin džiugu, kad prie šios Kalėdinės akcijos prisidėjo ir įmonė „Rödl & Partner“, padėjusi organizuoti šventę ir padovanojusi Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ dar keturis kompiuterius, kuriais galės naudotis kitus dienos centrus lankantys vaikai.

Pasak „Rödl & Partner“ Lietuvos ir Baltarusijos biurų vadovo, ES advokato Tobias Kohler, įmonė jaučia socialinę atsakomybę padėti bendruomenėms, kuriose dirba. „Tikime, kad parama turi būti skiriama tiems, kuriems jos labiausiai reikia. Auganti jaunoji karta yra mūsų ateitis, ir tik nuo mūsų visų rūpesčio priklauso, kuo sugebėsime juos sudominti, kokias jų savybes lavinsime ir kuria linkme juos nukreipsime. 

Bendradarbiaudami su kolegomis iš Lietuvių Londono Sičio klubo sužinojome, kad Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ vaikų dienos centrams labai reikalingi kompiuteriai. Tikimės, kad padėsime išsipildyti vaikų svajonėms ir suteiksime jiems dar daugiau noro tobulėti, domėtis, pažinti pasaulį, mokytis kompiuterinio raštingumo“, - sakė p. Kohler. 

Lietuvių Londono Sičio klubas jau daugiau nei metus bendradarbiauja su Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“, teikiančiu pagalbą sunkumus išgyvenančioms šeimoms. Pagrindinis šios paramos tikslas - suteikti galimybę vaikams, lankantiems dienos centrus, pažinti pasaulį, plėsti akiratį, pakeliauti, aplankyti įdomias Lietuvos vietas.

Lietuvių Londono Sičio klubo šventė vaikams
Lietuvių Londono Sičio klubo šventė vaikams
© Organizatorių nuotr.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.