aA
Gruodžio 28-ąją, sekmadienį, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose leisis nuo sausio 1 dienos NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvausiantys keturi Italijos oro pajėgų karių pilotuojami naikintuvai "Eurofighter Typhoon".
Naikintuvai "MiG-29"
Naikintuvai "MiG-29"
© RIA/Scanpix

Tai bus pirmas kartas, kai Italijos kariai dislokuojami šiai NATO misijai Lietuvoje.

Kartu su naikintuvais į Šiaulius iš Groseto aviacijos bazės atskris ir Italijos karinių oro pajėgų transporto orlaivis KC-767, kuris atgabens misijoje dalyvausiančius karius, įrangą ir techniką.

NATO oro policijos misiją Italijos kariai keturiems mėnesiams perims iš Portugalijos karių, kurie patruliuoja su keturiais naikintuvais, ir pastiprinimą jiems teikiančių Kanados karinių oro pajėgų, misijoje dalyvaujančių taip pat su keturiais naikintuvais.

Italijos kariams pastiprinimą teiks Lenkijos karinių oro pajėgų kariai su keturiais naikintuvais MiG-29.

NATO padidino Oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančių sąjungininkų pajėgas reaguojant į pakitusią saugumo situaciją po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir stiprinant saugumą Baltijos regione. NATO naikintuvai misijai Baltijos šalių erdvei saugoti dislokuojami ir Estijoje bei Lenkijoje.

Oficiali NATO oro policijos kontingentų pasikeitimo ceremonija numatoma gruodžio 31 dieną.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.