aA
Atrodo normalu, kai po 8 darbo valandų pareigūnas nusirengęs tarnybinę uniformą nepamiršta, kas jis yra, o policijos šūkis ir vertybės veda jį per gyvenimą.
Živilė Čepukaitienė
Živilė Čepukaitienė
© Alytaus apskr. VPK

Ar ši savybė neaplenkia daugumos policijos pareigūnų, sunku pasakyti, tačiau Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistei Živilei Čepukaitienei šis bruožas nesvetimas.

Policininkė savo pareigų nepamiršta ir po darbo – praėjusio penktadienio vakarą, apie 21.45 val., moteris užsuko į netoli namų esantį nedidelį prekybos centrą.  Pareigūnės dėmesį iš karto patraukė prie įėjimo stoviniuojantys du įtartini asmenys, atrodė, kad jie kažko laukia.

Žmonių parduotuvėje buvo nedaug, tačiau Ž. Čepukaitienė pastebėjo prie alkoholinių gėrimų lentynų stovintį ir bandantį kažką paslėpti už kelnių diržo, jaunuolį. Nuėjusi prie kasos ir sumokėjusi už savo prekes pareigūnė neskubėjo išeiti, ji palaukė kol prie kasos prieis įtarimą sukėlęs vaikinas. Pastarasis priėjo nešinas vienu limonado buteliu.

Tuomet policininkė prisistatė ir pasiteiravo, ar jaunuolis neslepia daugiau prekių savo drabužiuose.

Netikėtai pareigūnę užgriuvo grėsminga keiksmažodžių ir grasinimų lavina. Nieko nelaukdama Prevencijos poskyrio specialistė mobiliuoju telefonu susisiekė su policijos budėtoju ir išsikvietė pagalbą.

Vaikinas, supratęs, kad moteris nejuokauja pradėjo traukti paslėptus degtinės butelius, tuo tarpu jo sėbrai viską stebėjo pro durų stiklą, iš lauko.

Kaip pasakojo Z. Čepukaitienė, tuo metu parduotuvėje buvę vyriškiai, išgirdę konfliktą, patyliukais pasišalino, net nepasiūlę jai pagalbos.

Tačiau net ir pakliuvusi į tokią situaciją policininkė nesutriko ir pareikalavo prekybos centro personalo užblokuoti automatines slankiojančias duris, kad nepaspruktų vagišius. Triukšmaujančio jaunuolio išsigandę pardavėjos užrakino duris, o vagis vis plūdo pareigūnę ir grėsmingai artinosi link jos.

Ž. Čepukaitienė nedvejojo, ji buvo pasiryžusi, nepaisant nieko, sulaikyti pažeidėją.

Netrukus atvažiavo patrulių ekipažas, moterys lengviau atsikvėpė, pagalba jau čia. Agresyvus 23-ejų metų alytiškis išvežtas į policijos komisariatą, prekybos centro pardavėjos neslėpė patirto išgąsčio ir aptarinėjo vakaro įvykį, o pareigūnė, tiesiog, nuskubėjo namo pas jos laukiančią šeimą.

Kas yra policijos pareigūnas? Ar tai profesija, ar ir gyvenimo būdas? Policijoje pradirbusi jau 21 metus, Ž. Čepukaitienė atsakė nedvejodama: „Aišku, gyvenimo būdas. Į policiją atėjau žinodama, kur einu ir kodėl. Mano nepakantumas blogiui įgimtas.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.