aA
Besibaigiantys 2014 metai nešykštėjo keistų ir juokingų nutikimų.
Leah Kalanguka
Leah Kalanguka
© AFP/Scanpix

– Sausį viena Japonijos apatinio trikotažo bendrovė sukūrė liemenėlę, kurią, kaip teigiama, galima atsegti tik tuomet, jeigu jos dėvėtoja išties įsimylėjusi.

– Vasarį Kalifornijoje viena pora, išėjus pasivaikščioti su šunimi, netikėtai praturtėjo, atkasusi daugybę aukso monetų, kurių vertė, pasak ekspertų, – daugiau kaip 10 mln. dolerių. Vadinamasis Sadl Ridžo radinys laikomas vertingiausiu lobiu, kada nors rastu Jungtinėse Valstijose.

– Kovą viena Danijos kelionių agentūra pareiškė galinti pagerinti prastus šalies gimstamumo rodiklius, siųsdamas poras į romantiškus miestus, tokius kaip Paryžius. Jos reklamos kampanijos šūkis buvo „Padarykit tai dėl Danijos!“

– Balandį laiškas butelyje, įmestas į jūrą Vokietijoje prieš 101 metus ir laikomas seniausiu tokiu laišku pasaulyje, buvo įteiktas siuntėjo proanūkei.

– Gegužę šeši Rio de Žaneiro policijos pareigūnai buvo suimti dėl to, kad stabdydavo moterų apatinį trikotažą vežančius sunkvežimius, grobdavo kelnaites ir liemenėles bei prievartaudavo pinigus iš vairuotojų.

– Birželį 89 metų Antrojo pasaulinio karo veteranas pabėgo iš slaugos namų pietų Anglijos pakrantėje, kad galėtų dalyvauti Normandijos jūrų desanto operacijos 70-ųjų metinių minėjimo ceremonijose. Bėglys savo medalius buvo prisisegęs po lietpalčiu.

– Liepą viena iškili Pietų Korėjos budistų organizacija surengė eksperimentines „maldų varžytuves“ Seulo centre, kuriose dalyvavo repuojančios vienuolės ir dainuojantys vienuoliai. Tokiu būdu mėginta pritraukti naujų, jaunesnių sekėjų.

– Rugpjūtį vienas restoranas Kinijos mieste Kunšane sužavėjo lankytojus, pasitelkęs daugiau negu 12 robotų, kurie pasitikdavo svečius, gamino ir gabeno maistą.

– Rugsėjį Australijos mieste Melburne vienai auksinei žuvelei, vardu Džordžas, buvo atlikta „itin rizikinga“ galvos smegenų operacija. Jos 10-metis savininkas pageidavo, kad augintinė būtų operuota, o ne numarinta.

– Spalį, viena buvusi naminių paukščių ir grybų augintoja buvo išrinkta „Mis Uganda“, kai kasmet rengiamas grožio konkursas buvo iš pagrindų pertvarkytas: vietoje tviskančių pasirodymų ant podiumo dalyvėms teko pademonstruoti, kaip jos sugeba melžti karves ir prižiūrėti ožkas bei avis.

– Lapkritį 91 metų lenkė nustebino lavoninės darbuotojus rytų Lenkijoje, kai pradėjo judėti, praėjus 11 valandų po to, kai buvo pripažinta mirusia savo namuose. „Kai parsivežėme ją namo, ji sakė esanti sušalusi ir paprašė puodelio karštos arbatos“, – sakė senolės dukterėčia.

– Gruodį vienas įsimylėjęs olandas tapo namų griovėju, kai kranas, nuleidęs jį į išrinktosios sodą, kad vaikinas galėtų jai pasipiršti, pralaužė kaimynų namo stogą. Tačiau mergina vis tiek ištarė „taip“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.