aA
Skelbiama, kad Mariupolio ir Donecko rajone – nuo Novotroicko iki Jelenovkos – pastebimi dezertyruojantys separatistai.
Ukraina: skelbiama apie dezertyruojančius separatistus
© AFP/Scanpix

Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia „Informacinio pasipriešinimo“ vadovas Dmitrijus Tymčukas, informuoja UNIAN.

„Patikros postuose dirba vos po kelis žmones“, – sako D. Tymčukas.

Dokučajevsko rajone fiksuojamas separatistų telkimasis.
Anot D. Tymčuko, ten šiuo metu yra daugiau nei 200 separatistais apsimetančių atvykėlių iš Rusijos.

„Šis taktinis darinys turi kelias artilerijos sistemas (iki 6 vienetų) ir 10 šarvuočių“, – pridūrė „Informacinio pasipriešinimo“ vadovas.

Be to, teritorijoje tarp Jelenovkos ir Granitno aktyviai veikia keturios mišrios mobilios separatistų grupės, kurios keliauja civiliniais automobiliais. Turima informacijos, kad jie turi minosvaidininkų, snaiperių ir granatsvaidininkų.

Trumpoje spaudos konferencijoje antiteroristinės operacijos atstovas spaudai Andrejus Lysenka pranešė, kad ginklus dėl finansavimo iš Rusijos nebuvimo sudėję separatistai nesipriešina Ukrainos kariams.

„Tokių atvejų yra, jie yra sisteminio pobūdžio. Tai nėra slepiama, filmuojama, o vaizdo įrašai skelbiami internete. Iš pradžių žmonės buvo apgauti ir įtraukti į „Luhansko ir Donecko liaudies respublikų“ separatistų gretas, tačiau šiuo metu yra susiklosčiusi sudėtinga su finansavimu susijusi situacija. Dėl šios priežasties jie sudeda ginklus, kai kurie rašo pranešimus savo vadams“, - apie susiklosčiusią situaciją informavo A. Lysenka.

Jo teigimu, ginklus sudėję separatistai neapleidžia savo teritorijų, tačiau ir nesipriešina antiteroristinės operacijos pajėgoms, praneša news.liga.net.

„Jie lieka teritorijose, kuriose buvo ir anksčiau, tik be ginklų. Jie dabar jau nebesipriešina ir budi tiesiog taikių gyventojų režimu“, – pridūrė jis.

Jau anksčiau internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nufilmuoti kovoti atsisakantys teroristai gyvenvietėje Belaja Kamenka Telmanovės rajone.

Gruodžio 22 d. pranešta, kad šalia gyvenvietės Širokino dezertyravo dešimt ginkluotų separatistų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.