aA
Gruodžio 22 d. užsienio lietuviai iš 15 šalių lankėsi Vilniuje, kur likus vos kelioms dienoms iki Kalėdų susitiko su ministru pirmininku, Krašto apsaugos, Teisingumo, Užsienio reikalų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministrais.
Pasaulio lietuviai: atėjo laikas atiduoti duoklę Lietuvai
© Organizatorių archyvas

Susitikimų su Vyriausybės atstovais metu aptarti internetinio balsavimo, informacinio saugumo, dvigubos pilietybės, regionų stiprinimo, reemigracijos ir kiti užsienyje gyvenantiems lietuviams aktualūs klausimai.

„Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos (PLJS) lyderiai įdeda didelį indėlį kuriant Lietuvos įvaizdį pasaulyje, išlaikant lietuvybę bei pritraukiant investicijas į Lietuvą. Dažnai grįždami į Lietuvą jie diskutuoja su verslo, mokslo, kultūros ir politikos atstovais bei drauge ieško geriausių sprendimų modernios Lietuvos kūrimui“, – susitikime pabrėžė premjeras.

Šių susitikimų iniciatorė – Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga – siekia, kad būtų vystomas aktyvesnis dialogas tarp Lietuvos valstybinių institucijų ir užsienyje gyvenančių lietuvių, stiprinamas tarpusavio bendradarbiavimas, aktyvesnis užsienio lietuvių įsitraukimas į Lietuvos ekonominį, politinį, socialinį ir kultūrinį gyvenimą.

„Šiandien esant įtemptai geopolitinei situacijai privalome būti kaip niekad vieningi, dirbti išvien ir ginti Lietuvos interesus, kad ir kur begyventume. Atėjo laikas po pasaulį išsibarsčiusiems lietuviams duoti Lietuvai tai, ką gali – užsienyje įgytus kontaktus, žinias ir patirtį“, – pabrėžė PLJS atstovybės Lietuvoje vadovė Ieva Davydenko.

Vilniuje vieši per 30 užsienio lietuvių jaunimo sąjungų ir bendruomenių atstovų iš Jungtinės Karalystės, Danijos, Suomijos, Norvegijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Prancūzijos, Vokietijos, Austrijos, Nyderlandų, Ispanijos, Turkijos, Egipto ir Vietnamo.

Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos, įkurtos 1972 metais, tikslas – atstovavimas pasaulio lietuvių jaunimo interesams bei visuomenei ir valstybei naudingos pasaulio lietuvių veiklos skatinimas ir vykdymas. Šiuo metu PLJS vienija 43 lietuvių jaunimo sąjungas visame pasaulyje ir yra įkūrusi savo atstovybę Lietuvoje, kuri vysto bendradarbiavimą su Lietuvos valstybinėmis institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, privačiomis įmonėmis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.