aA
Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla dėl televizijos laidų vedėjo Jono Radzevičiaus sukelto eismo įvykio, kurio metu žuvo 67 metų vyras. Kaltinamajam nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,53 prom.).
Jonas Radzevičius
Jonas Radzevičius
© DELFI (R.Gečiūnaitės nuotr.)

Ikiteisminį tyrimą atlikę Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos ikiteisminio tyrimo skyriaus policijos pareigūnai nustatė, kad J. Radzevičius, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesulėtino greičio ir nesustojo prieš ją. Įvažiavęs į pėsčiųjų perėją, partrenkė ir sužalojo į ją žengusį vyriškį, kuris nuo eismo įvykio metu patirtų kūno sužalojimų mirė ligoninėje, praneša Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokuroras S. Jankauskas gruodžio 22 dieną J. Radzevičiui įteikė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė nagrinėti teismui.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas tam, kuris vairavo transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir pažeidė kelių eismo saugumo taisykles, dėl ko įvyko eismo įvykis ir jo metu žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki dešimties metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.