aA
Sekmadienio rytą apie 6 val. Anykščių policijos komisariato areštinės kameroje rastas pasikoręs šio rajono gyventojas 51 metų Algimantas Urbonas. Už lytinius nusikaltimus į policijos areštinę uždarytas vyriškis sumezgė kilpą iš drabužių virvelės ir, pririšęs ją prie ventiliacijos grotelių, pasismaugė.
Areštinėje budėję pareigūnai bei skubiai iškviesti medikai dar bandė gaivinti savižudį, bet netrukus pripažino, kad pavėlavo. Anykščių policijos komisariato rūsyje įrengtoje areštinėje tai pirmasis neišgelbėtas savižudis per pastarąjį dešimtmetį.

Drauge su A.Urbonu kameroje buvęs žmogžudyste įtariamas anykštėnas prastai girdi, todėl jis nepastebėjo kaimyno ketinimų paryčiais kartis.

Vilkatėnų kaime netoli Kavarsko gyvenęs bedarbis A.Urbonas buvo kaltinamas daugkartiniu mergaičių žaginimu bei tvirkinimu. Jaunystėje jis jau buvo teistas už vagystę.

Penktadienį Anykščių rajono apylinkės prokuratūra kaip tik baigė parengtinį tardymą A.Urbonui iškeltoje baudžiamojoje byloje. Už padarytus nusikaltimus kaltinamajam grėsė iki 15 metų nelaisvės.

Gruodžio pradžioje teismas leido suimti A.Urboną trims mėnesiams. Pirmadienį jis iš Anykščių turėjo būti pervežtas į Šiaulių tardymo izoliatorių. Manoma, kad penktadienį su kaltinamąja išvada supažindintas A.Urbonas pasmerkė save mirčiai ir tyliai jai rengėsi.

Tarp savižudžio daiktų pareigūnai rado atsisveikinimo laišką. Jis skirtas vaikams - A.Urbonas su žmona augino tris dukteris ir sūnų.

"Lietuvos rytas"