aA
Vaikus auginančios Šilutės rajono gyventojos, kelis mėnesius iš savivaldybės negavusios pašalpų, pagrasino merui prieš Kalėdas paskelbti bado streiką.
Šilutės savivaldybės skola miesto ir rajono socialiai remtinoms, daugiavaikėms bei vaikus iki trejų metų auginančioms motinoms per du mėnesius išaugo iki 1,5 mln. litų. Vakar apie 20 moterų iš Šilutės miesto ir apylinkių prie savivaldybės surengė audringą piketą. Grabupių kaimo gyventojos merui Arvidui Jakui įteikė peticiją, kurioje viliasi, jog valdžia turi širdį ir nepamirš, kad alkani vaikai taip pat laukia švenčių.

Pašalpas moterys reikalavo išmokėti iki ketvirtadienio, priešingu atveju jos pagrasino badauti. Piketuotojos nuogąstavo, jog negavusios pašalpų per šventes neturės ką padėti ant stalo. Visos motinos, nesulaukusios socialinių išmokų, piktinosi, kad negalės atžaloms Kalėdų proga nupirkti net kukliausių dovanėlių.

Pažadėjo

Šilutės rajono vadovas A.Jakas LŽ tikino turįs širdį, tačiau neturįs 1,5 mln. litų pašalpoms. Mero teigimu, pinigai moterims bus išmokėti, kai tik savivaldybės biudžetas sulauks įplaukų. Anot A.Jako, rajone dabar geriau surenkami mokesčiai, tačiau biudžete lėšų dviejų mėnesių pašalpoms nebuvo numatyta. Rajono savivaldybės skola siekia apie 24 mln. litų ir sudaro beveik pusę metinio biudžeto.

Vyrai

Piketuotojų nė kiek nenuramino valdžios atstovų priekaištai, kad ne tik savivaldybė turi rūpintis maitinančiomis motinomis, bet ir jų vyrai. Dažniausiai moterys vaikus augina vienos, o tos, kurios turi bedarbius sutuoktinius, priverstos išlaikyti ir juos. Daugiavaikės mamos guodėsi norinčios dirbti, tačiau nė vienas darbdavys nesutinka priimti jų, kai sužino, kad namie auga mažamečių vaikų. Piketuotojos piktinosi, jog savivaldybės tarnautojai sau atlyginimus išsimoka laiku, o apie rajono gyventojas ir jų atžalas paprasčiausiai pamiršta.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"