aA
Lietuvos socialdemokratų partijos, vadovaujamos premjero Algirdo Brazausko, populiarumas per mėnesį sumažėjo, tačiau socialdemokratai ir toliau turėtų geriausius šansus laimėti Seimo rinkimus. Kaip rodo apklausa, kurią lapkritį atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai", Lietuvos socialdemokratų partiją palaiko 15,9% apklaustųjų, o šios partijos populiarumas per mėnesį sumažėjo 5,3%.
A.Brazauskas
A.Brazauskas
© "Lietuvos žinios"
Antroje vietoje - Lietuvos liberalų sąjunga, kurią palaiko 9,9 proc. apklaustų rinkėjų. Liberalų populiarumas, palyginti su spaliu, padidėjo 1,8 proc.

Privalomąjį 5 proc. balsų barjerą, kad patektų į Seimą, pavyktų įveikti ir Lietuvos krikščionims demokratams bei Centro sąjungai. Už krikdemus balsuotų 6,9 proc. apklaustų gyventojų (2,2 proc. daugiau nei spalį), o už centristus - 6,4 proc. (1,6 proc. daugiau). Beje, ankstesnės, prieš mėnesį atliktos apklausos duomenimis, centristai nebūtų patekę į Seimą.

Apklausa rodo, kad į Seimą nepatektų Naujoji sąjunga (socialliberalai), kuriuos remia 4,5 proc. rinkėjų - 1 proc. mažiau, nei spalį. Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai), už kuriuos savo balsus atiduotų 4,1 proc. rinkėjų, yra šeštoje vietoje. Konservatorių populiarumas per mėnesį pakilo 0,6 proc.

Septintoje vietoje yra partija Naujoji demokratija, praėjusį savaitgalį susijungusi su Valstiečių partija. Už šią partiją savo balsus atiduotų 1,7 proc. gyventojų. Aštuntą vietą užima Lietuvos valstiečių partija (1,4 proc.), toliau seka Lietuvos partija "Socialdemokratija 2000" (1,1 proc.), o dešimtą populiariausių partijų sąrašo vietą užima Lietuvos laisvės sąjunga (1 proc.).

Likusios partijos surinktų mažiau nei 1 proc. rinkėjų balsų. Apklausos duomenimis, rinkimuose nedalyvautų 19,5 proc. rinkėjų - 0,3 proc. mažiau, nei spalį. Už kurią partiją atiduoti savo balsą, nežino 21,7 proc. gyventojų - 0,5 proc. mažiau, nei spalį.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks 2004-ųjų metų rudenį. Apklausos rezultatus antradienį paskelbė dienraštis "Lietuvos žinios".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.