aA
Izraelio premjeras Arielis Sharonas s) pirmadienį komentuodamas palestiniečių lyderio paskelbtą raginimą nutraukti išpuolius prieš Izraelį sakė, kad Yasseras Arafatas savo žodžius privalo pagrįsti konkrečiais veiksmais. Pavadinęs palestiniečių lyderį "nekonkrečiu", Izraelio premjeras sakė matęs tik trumpas ištraukas iš Y.Arafato kreipimosi į palestiniečius, kuris buvo transliuojamas per televiziją.
A.Sharonas
A.Sharonas
"Maniau, kad man nebuvo būtina tai žiūrėti", - sakė A.Sharonas.

Kreipdamasis į savo dešiniosios partijos "Likud" narius, A.Sharonas pabrėžė, kad "kai kalbama apie Izraelio ir jo piliečių saugumą, mes dėmesį kreipiame tik į veiksmus, o ne žodžius".

A.Sharono nuomone, raginimą nutraukti ginkluotas atakas ir savižudžių sprogdinimus Y.Arafatas paskelbė tik dėl stipraus Jungtinių Valstijų ir kitų šalių spaudimo.

Sekmadienį vakare Y.Arafatas per televiziją nurodė sustabdyti visas ginkluotas operacijas prieš Izraelį, taip pat ir savižudžių sprogdinimus, pažadėjo, kad išpuolių kaltininkai bus nubausti ir paragino žydų valstybę grįžti prie derybų stalo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.