aA
Iš Barenco jūros iškeltame Rusijos atominiame povandeniniame laive"Kursk" dirbantys Vyriausiosios karinės prokuratūros ir Šiaurės laivyno prokuratūros tardytojai pirmadienį trečiajame laivo skyriuje rado dar trijų žuvusių jūreivių kūnus. Kaip pranešė Šiaurės laivyno karinis prokuroras Vladimiras Mulovas, šiemet iškelti 71 įgulos nario palaikai. Atpažintųjų skaičius nepasikeitė - 65.
Kursk
Visi jie išsiųsti palaidoti į gimtinę. Su pernai spalį iškeltais 12 jūreivių suniokotame laive iš viso rasti 83 kūnai. Praėjusių metų rudenį Barenco jūroje neaiškiomis aplinkybėmis per pratybas nuskendusiame laive buvo 118 žmonių.

Tuo tarpu Rusijos generalinis prokuroras Vladimiras Ustinovas sako, kad tardytojai pagrindine katastrofos versija laiko torpedos sprogimą.

Pasak jo, "mes kol kas neatmetame nė vienos iš versijų, bet dominuojanti, be abejo, yra torpedos sprogimas, sukėlęs kitų sprogmenų detonavimą". Kalbėdamas apie torpedos sprogimo priežastį, generalinis prokuroras pabrėžė, jog "čia jau kyla labai daug klausimų".

Interviu žurnalui "Itogi" V.Ustinovas išreiškė viltį, "kad vyriausybė tesės pažadą ir kitąmet iš Barenco jūros dugno iškels pirmąjį skyrių, tiksliau, tai, kas iš jo liko, ir tai padės nustatyti tikrąsias katastrofos priežastis".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.