aA
Papildoma mikroschema gali paversti WAP mobiliuosius telefonus TV ar muzikinio centro distancinio valdymo pultais.
Mikroschemų kombinacija, pademonstruota Mobilaus ryšio taikymo forume, gali paversti mobilų telefoną universaliu buitinės technikos valdymo įrenginiu.

“STMicroelectronic NV” ir “Digital Mobility” pirmą kartą pristatė WAP “microgateway” ir mikroserverį su “Bluetooth” bevielio perdavimo technologija - viename rinkinyje, kuris gali tarnauti kaip televizoriaus, stereo aparatūros ar netgi šviesos valdymo pultas.

Įrengimai su šiomis mikroschemomis galės būti padaromi iš bet kurio mobilaus telefono, kuris turi WAP ir “Bluetooth” technologijomis paremtus priedus. “WAP-Bluetooth” technologija naudoja augantį “Bluetooth” tinklą pranešimams perduoti ir WAP, kaip vartotojo ir tarnybinės stoties tarpininką.

WAP telefonų šeimininkai galės kontroliuoti TV kanalų ar muzikinio centro garso pasirinkimą tiesiogiai, o ne jungiantis per ryšių tinklą. Arba kitu būdu - klientai galės skambinti į “Bluetooth” perdavimo įrenginį ir netiesiogiai perduoti komandas savo namams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.