aA
26 metų kandidato į Seimo narius Egidijaus Skačkausko namuose saugumo pareigūnai rado kompaktiniuose diskuose kauptą zoofilinių nuotraukų archyvą.
Tai atsitiko antradienį, kai nelegalios Lietuvių nacionalsocialinės partijos (LNSP) būstinėje, partijos narių namuose ir darbovietėse buvo daromos kratos.

Nacionalistai kaupė ir su Krašto apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijų veikla bei struktūromis susijusių dokumentų kopijas.

Iš bendrovėje "Startas" dizaineriu dirbančio E.Skačkausko namų kratą darę pareigūnai paėmė 13 kompaktinių diskų ir kompiuterį.

Viename kompaktiniame diske rasta su gyvuliais lytiškai santykiaujančių zoofilų nuotraukų.

Pasak pareigūnų, yra duomenų, kad šį archyvą kaupė pats kandidatas į Seimą. Buvo apklaustas vienas artimas E.Skačkauskui žmogus. Jis pareigūnams sakė pastebėjęs, jog E.Skačkauską domina zoofilija.

"Lietuvos rytui" E.Skačkauskas Valstybės saugumo departamento įtarimus pavadino juokingais bei absurdiškais: "Su draugais iš to smagiai pasijuokėme".

Su LNSP parama Šiaulių Dainų vienmandatėje rinkimų apygardoje į Seimą kandidatuojantis E.Skačkauskas sakė turįs maždaug 100 tūkstančių nuotraukų archyvą, kurį naudoja savo darbe.

E.Skačkaukas neprisiminė, kad pats būtų įsirašinėjęs zoofilų nuotraukas: "Iš manęs buvo paimta 13 kompaktinių diskų, kurių mažiausiai du yra skolinti, tad nieko negaliu paaiškinti".

Kandidatas į Seimą teigė nesmerkiąs zoofilijos, tačiau patikino su tuo nesąs susijęs.

"Lietuvos rytas"