aA
Vienos Vokietijos sostinės kardiologijos klinikos direktorius Rolandas Hetzeris patvirtino anksčiau pasirodžiusią informaciją, kad pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas sekmadienį ryte paguldytas į šią medicinos įstaigą.
Borisas Jelcinas
Klinikoje buvusiam Rusijos vadovui bus patikrinta sveikata ir atliktas gydymo kursas. Pirmasis apie B.Jelcino kelionę į Berlyną šeštadienį pranešė laikraštis "Der Tagesspiegel", o apie jo gydymąsi rašoma pirmadienio numeryje.

70 metų B.Jelcinas į Vokietijos sostinę atvyko šeštadienį vakare. Naktį jis praleido Rusijos ambasadoje, o anksti sekmadienį buvo nuvežtas į Rudolfo Virchowo kliniką, sakė ambasados darbuotojas.

Klinikai vadovaujantis R.Hetzeris yra visame pasaulyje garsus širdies chirurgas, ilgai dirbęs kartu su JAV kardiologu Michaelu DeBakey, kuris 1996 metais tuometiniam prezidentui B.Jelcinui atliko aortos ir vainikinių kraujagyslių šuntavimo operaciją.

Minėto laikraščio paklaustas apie garsųjį pacientą, R.Hetzeris daugiau jokios informacijos nepateikė. B.Jelcinas per savo antrąją kadenciją Rusijos prezidento poste dažnai sirgo, o 1999-ųjų gruodžio 31 dieną staiga atsistatydino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.