aA
Neseniai pasirodžiusioje knygoje teigiama, kad šnipinėjimu Rusijai apkaltintas JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentas, kuris buvo laikomas religingu šeimos žmogumi, pasižymėjo keistomis seksualinėmis fantazijomis.
Knygoje “The Spy Next Door” detaliai aprašoma, kaip Robertas Hanssenas pasikvietė draugą į savo namus, kur slaptos vaizdo įrašymo ir perdavimo sistemos dėka pastarasis galėjo stebėti, kai FTB agentas mylisi su savo žmona. Joje taip pat tvirtinama, kad R.Hanssenas internete slapta išplatino erotines istorijas apie savo žmoną.

25 metus FTB agentu išdirbęs vyras liepos 15 dieną prisipažino kaltu dėl visų penkiolikos jam pateiktų kaltinamųjų punktų dėl šnipinėjimo ir JAV paslapčių perdavimo Sovietų Sąjungai, o vėliau Rusijai. Jam buvo skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Manoma, jog už savo paslaugas ir suteiktą slaptą informaciją R.Hanssenas gavo 1,4 milijono dolerių (5,6 mln. litų).

Kaip teigiama knygoje, suaugusiesiems skirtoje interneto svetainėje R.Hanssenas patalpino žinutę, kurioje pasakojo, kaip savo namuose įrengė miniatiūrines vaizdo kameras, kad draugas galėtų stebėti, kaip jis mylisi su savo žmona. Knygą parašė žurnalo “Time” korespondentės Elaine Shannon ir Ann Blackman.

Vienas iš R.Hansseno advokatų atsisakė pakomentuoti knygoje aprašomą jo ginamojo seksualinį gyvenimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.