aA
Praeitą ketvirtadienį konferencijoje „Silicon Valley Technology & Homeland Security Summit“ JAV buvo pristatytas ateities kario ekipuotės prototipas. Seržantas Chrisas Augustinas pademonstravo naująją, įvairiais įtaisais apkarstytą uniformą visiems susirinkusiems.
Land Warrior
Konferencijos tikslas buvo bendradarbiavimo tarp IT bendrovių ir kariškių galimybių aptarimas. IT specialistų nuomone, pristatytai kario uniformai pasaulyje lygių nėra. Visa joje sumontuota įranga sujungta belaidžiu ryšiu. Jos pagalba kariai galės lengvai bendrauti tarpusavyje, taip pat perduoti duomenis į štabą.

Kaip ekipuotės dalis pristatytas automatinis šautuvas „Colt M-4“ turi video taikiklį, kuris perduoda padidintą vaizdą įprastu ir infraraudonųjų spindulių rėžimais į degtukų dėžutės dydžio ekraną. Vaizdas taip pat gali būti transliuojamas vadams.

Kita uniformoje įrengta naujovė – GPS antena ant kairiojo kario peties. Ant diržo pritvirtintas kompiuteris, kurį valdo operacijų sistema „Windows 2000“, kairiau jo yra navigacijos sistema, kurioje naudojamas procesorius „StrongARM“.

Visa ekipuotė buvo pagaminta naudojant standartinius, parduotuvėse parduodamus įtaisus. Uniformos sukūrimui prireikė vos 12 savaičių. Bendrovė „Pemstar Pacific Consultants“ jau pasirašė kontraktą su JAV Gynybos ministerija. „Land Warrior“ pavadinto prototipo bandymus kariškiai žada baigti po pusės metų. Tada ir paaiškės, ar naujovė bus naudojama praktikoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.