aA
Už tai, kad nedalyvavo svarbiame opozicijai balsavime dėl Biudžeto įstatymo projekto grąžinimo Vyriausybei tobulinti, Liberalų frakcijos vadovai praėjusią savaitę grasino pašalinti iš frakcijos Juozą Raistenskį ir Henriką Žukauską. Kaip pranešė "Lietuvos rytas", J.Raistenskis Liberalų frakcijos posėdyje ėmė teisintis, kad jis norėjo dalyvauti svarbiame balsavime, bet tuo metu jį savo kabinete laikė uždaręs buvęs R.Pakso Vyriausybės aplinkos ministras H.Žukauskas.
durys_21
durys_21
"Henrikas sustabdė mane koridoriuje ir pakvietė užeiti į kabinetą. Kai užėjau, jis paslaptingai pasakė, kad dėl kažkokių senų skolų turėčiau neiti dabar balsuoti. Manydamas, kad tai nėra svarbus balsavimas, aš iš pradžių ir paklausiau", - pasakojo detektyvinę istoriją buvęs Vilniaus vicemeras 48 metų J.Raistenskis.

Kai į J.Raistenskio mobilųjį telefoną viena po kitos buvo atsiųstos kelios žinutės iš Seimo posėdžių salės su primygtiniais raginimais eiti balsuoti, H.Žukausko kabinete užrakintas J.Raistenskis ėmė nerimauti.

Netrukus kažkas ėmė įnirtingai belstis į H.Žukausko kabineto duris. "Pasijutau nejaukiai. Galiu sėdėti neužsidaręs ir neiti balsuoti, jei matau reikalą. Bet nuo kažko saugotis už užrakintų durų man nėra priimtina", - prisiminė nemalonią situaciją J.Raistenskis.

Bet, pasak šio liberalo, jo kolega ir po to neatrakino durų. Į "Lietuvos ryto" klausimą, ar H.Žukauskas kabineto duris užrakino jam matant ir ištraukė raktą, J.Raistenskis atsakė: "Specialiai jų rakinti nereikėjo. Durys ir pačios galėjo užsitrenkti".

Prieš pat balsavimą dėl kitų metų biudžeto įstatymo Liberalų frakcijoje pasklido gandas, kad buvusio partijos lyderio Rolando Pakso šalininkai mainais už būsimą paramą ekspremjerui kovoje dėl Seimo vicepirmininko posto gali paremti kairiuosius dėl biudžeto įstatymo.

Teigta, jog taip per ankstesnį balsavimą jau pasielgė R.Pakso šalininkais laikomi H.Žukauskas ir J.Raistenskis. Vis dėlto dėl kitų metų biudžeto praėjusį ketvirtadienį liberalai balsavo prieš, ir niekas iš jų kairiųjų Vyriausybės neparėmė.

J.Raistenskis teigė iki šiol vis dar nesupratęs H.Žukausko elgesio motyvų: "Neįsivaizduoju, apie kokias skolas tada man H.Žukauskas kalbėjo. Aš ministras nebuvau ir visų tų dalykų neišmanau".

Atsakydamas į klausimą, kodėl buvo pagrobęs kitą liberalą, H.Žukauskas iš pradžių kvatojosi ir kalbėjo, kad visa ši istorija - jau praeitas etapas: "Nėra prasmės valgyti pašildyto maistelio. Reikėjo anksčiau klausinėti".

Po to buvęs aplinkos ministras J.Raistenskio pasakojimą pavadino fantazijomis: "Baikite. Kaip galima žmogų uždaryti kabinete?" Tačiau J.Raistenskis teigė, kad H.Žukauskas Liberalų frakcijos nariams patvirtino jo detektyvinį pasakojimą.

Liberalų frakcijos vadovybė atsisakė oficialiai komentuoti frakcijos žinią apie J.Raistenskio pagrobimą, įvykdytą H.Žukausko. Įsipainiojęs į detektyvą J.Raistenskis didžiausios Seimo opozicinės jėgos posėdžius pasiūlė daryti atvirus visiems.

"Frakcijoje susikaupė jau per daug pavyzdžių, kai parlamentarai vieni kitus įtarinėja. Neretai po uždarų frakcijos posėdžių pasirodo visiškai priešinga informacija, ji apauga visokiais gandais ir gandeliais. Kyla įvairių nesusipratimų, didėja nesantaika", - kalbėjo J.Raistenskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.