aA
Savaitgalį Klaipėdoje buvo užpultas ir pagrobtas Olandijos pilietis 60-metis Leonardus Vilemsenas, kurį metaliniais strypais sumušę užpuolikai, nuvežė ir paliko miške.
Sumuštas užsienietis buvo nuvežtas ir paliktas Raseinių rajone, prie Didžiulių kaimo esančiame miške, rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

Pasak dienraščio, ankstų šeštadienio rytą, apie 6.30 val., į Kauno rajono policijos komisariatą kreipėsi Olandijos pilietis L.Vilemsenas. Jis pareigūnams papasakojo, kad penktadienio vakarą, apie 22.20 val., Klaipėdoje jį užpuolė ir metaliniu strypu sumušė du vyriškiai.

Užsienietis buvo užpultas Tilžės gatvės namo laiptinėje, kuriame nuomojasi butą. Pasak nukentėjusiojo, išėjęs iš namų, jis ketino nuvaryti į saugojimo aikštelę savo automobilį "Mercedes-Benz 190", kai buvo užpultas.

Sumuštą L.Vilemseną nusikaltėliai surišo ir lipnia juosta užklijavo akis. Vėliau jis buvo įsodintas į savo "Mersedesą" ir nuvežtas nežinoma kryptimi. Nuvežę olandą į mišką Raseinių rajone, nusikaltėliai nuvažiavo jo automobiliu.

L.Vilemsenas išėjo į kelią ir, nusigavęs iki arčiausiai esančios degalinės netoli Kauno, išsikvietė greitosios medicinos pagalbos brigadą.

Kauno ligoninės medikai jam diagnozavo galvos smegenų sukrėtimą ir rankos kaulo lūžimą. Po suteiktos medicininės pagalbos jis buvo išleistas gydytis ambulatoriškai. Pasak dienraščio, įtariamųjų, galėjusių sumušti ir pagrobti olandą, asmenybės kol kas nenustatytos.

Kol kas nusikaltimo tikslas neaiškus, viena iš tiriamų versijų - apiplėšimas. Radę raktus, nusikaltėliai apsilankė ir L.Vilemseno nuomojamame bute Klaipėdoje. Policija aiškinasi, kas pavogta iš buto.

Iš paties olando be automobilio "Mercedes-Benz", užpuolikai pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, tris auksines grandinėles, 800 litų, 35 Latvijos latų, 500 Estijos kronų, 100 Olandijos guldenų bei dokumentus. Patirtus nuostolius olandas įvertino beveik 35 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.