aA
Čečėnijoje, į šiaurę nuo Urus Martano miesto, trečiadienio vakare įvyko federalinių pajėgų padalinio susirėmimas su grupe čečėnų kovotojų, per kurį abi pusės patyrė nuostolių.
Kaip "Interfax" ketvirtadienį pranešė Rusijos prezidento padėjėjo Sergejaus Jastržembskio aparate, "susirėmimas įvyko motorizuotiems šauliams ėmus supti ir persekioti čečėnų kovotojus, šukuoti vietovę".

"Du kariškiai buvo nukauti, dar du - sunkiai sužeisti ir vėliau mirė", sakė prezidento padėjėjo aparato darbuotojas.

Jo duomenimis, mūšio vietoje taip pat rasti penkių nukautų čečėnų kovotojų kūnai.

"Jokio federalinių pajėgų automobilių kolonos apšaudymo Urus Martano apylinkėse nebuvo. Ten vyko tik kovinis susirėmimas", pabrėžė aparate.

Jis taip pat pranešė apie incidentą su savaeigiu artilerijos įrenginiu Chankalos karinėje bazėje. "Neatsargiai elgiantis su ginklu ir pažeidus saugumo technikos reikalavimus, užsidegė savaeigio artilerijos įrenginio šoviniai. Du kariškiai apsinuodijo nuodingosiomis dujomis ir po kurio laiko mirė", pranešė S. Jastržembskio aparato darbuotojai ir paaiškino, jog "sprogimo nebuvo".

Taip pat patvirtinta informacija apie Grozne susprogdintą automobilį, kuriame, kaip spėjama, buvo čečėnų kovotojų. "Apie tai galima spręsti iš dokumentų fragmentų ir įvairių užrašų arabų kalba, pavyzdžiui, "Alach Akbar". Ketvirtadienį anksti ryte įvykęs sprogimas buvo toks galingas, kad neįmanoma pasakyti, kiek žmonių buvo automobilyje "Žiguli", pažymėjo prezidento padėjėjo aparate.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.