aA
"Praėjus 10-mečiui po valstybės atkūrimo pradėti persekioti yra didžiulė klaida ir šiurkštus žmogaus teisių pažeidimas", spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V. Petkus.

Socialdemokratų garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas teigė, kad panašaus pobūdžio įstatymai priimami todėl, kad "baimės didelės akys".

Jis kritikavo praėjusiais metais priimtus teisės aktus dėl užsienio valstybių slaptųjų tarnybų priedangos įmonių ir įstaigų likvidavimo ar jų veiklos nutraukimo bei naująjį liustracijos įstatymą.

Pasak A. Sakalo, Valstybės saugumo departamentas iki šiol nerado nė vienos priedangos įmonės.

Seimo narys sakė, kad informatorių liustracijos įstatymas būtų neblogas, jei jame nebūtų numatytas informacijos paviešinimas apie neprisipažinusius dėl bendradarbiavimo asmenis.

A. Sakalas dokumentą vadino "valstybinio šantažo įstatymu, galinčiu sukelti nesantarvę".

"Abu įstatymai buvo inicijuoti žmonių, kurie niekados tarybiniais laikais ne tik nekentėjo nuo KGB, bet buvo visakeriopai valstybės remiami ir iškeliami aukščiau nei eiliniai Lietuvos žmonės", kalbėjo socialdemokratų garbės pirmininkas, pats buvęs politinis tremtinys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.