aA
Skandalingasis premjero patarėjas Arvydas Juozaitis jau kelerius metus gauna Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pašalpą, kaip 1976 metų Monrealio olimpinių žaidynių plaukimo varžybų bronzos medalio laimėtojas. Į jo kortelę kas mėnesį pervedama po 372 litus.
Arvydas Juozaitis
© "Ekstra"
45 metų filosofas pašalpos neatsisakė ir po to, kai tapęs premjero patarėju pradėjo gauti solidžią kelių tūkstančių litų algą.

LTOK generalinis direktorius Vytautas Zubernis "Ekstrai" paaiškino, kad pašalpos mokamos sporto veteranams, kurie laimėjo olimpinius medalius iki 1980 metų, jeigu jie pašalpos paprašo, o Olimpiečių klubas, sporto federacijos arba miestų ir rajonų savivaldybių skyriai rekomenduoja.

"1980-ieji nėra tas barjeras, kurio mes neperžengtume, jeigu kurį nors iš jaunesnės kartos olimpiečių ištiktų bėda, - "Ekstrai" sakė V.Zubernis. - Dėmesys į olimpinio sporto veteranų materialinę padėtį ir iki šiol buvo kreipiamas, o šio mėnesio 20 dieną LTOK vykdomasis komitetas svarstys pašalpų skyrimo nuostatų pataisas, kurios turėtų tai dar labiau akcentuoti, ir peržiūrės pašalpų gavėjų sąrašą. LTOK pašalpoms kasmet skiria apie 150 000 litų ir tai olimpiniam biudžetui yra nemenka našta. Todėl pašalpas turėtų gauti tik tie veteranai, kuriems jos iš tikrųjų būtinos".

Paklaustas, ar jam neatrodo, kad, pavyzdžiui, premjero patarėjo algą gaunančiam A.Juozaičiu derėjo atsisakyti pašalpos, V.Zubernis atitarė: "Gal dabar jam tai tokia menka suma, kad jis neteikia jai reikšmės..."

Šiandien "Ekstroje" skaitykite:

Garsiosios Amerikos žvaigždės vyksta į Afganistaną kelti ten siunčiamų karių dvasios

Visiems žinomas pagalbos telefonas - 03. Ar visada sulaukiame pagalbos, jį surinkę?

EKSTRA reportažas iš spalvingosios "Hyper RIMI"