aA
Maskva ir Bagdadas susitarė kitą mėnesį atnaujinti lėktuvų skrydžius tarp Rusijos ir Irako, ketvirtadienį rašo Irako oficialus dienraštis "al-Thawra", cituojantis Rusijos valstybinės oro bendrovės "Aeroflot" regioninio padalinio direktorių Pavilą Pirjatkų.
P. Pirjatkus Irake lankosi kaip tik dėl skrydžių atnaujinimo.

"Sprendimą praėjusį mėnesį priėmė prezidentas Vladimiras Putinas, Maskvoje susitikęs su Irako vicepremjeru Tariqu Azizu (Tariku Azizu)", sakė "Aeroflot" pareigūnas.

Rusijos oro bendrovės atstovybė Bagdade darbą atnaujins maždaug po mėnesio, o rugsėjį suderinti paskutinių detalių į Maskvą atvyks Irako delegacija.

Kol kas neaišku, ar abi šalys kreipėsi į Jungtines Tautas (JT) dėl leidimo atnaujinti skrydžius.

Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija ir JT Sankcijų komitetas tebetvirtina, kad skrydžiai į Iraką ir iš jo draudžiami pagal sankcijas, kurios taikomas nuo 1990-ųjų rugpjūčio, kai Irakas įsiveržė į Kuveitą.

Rusija ir Prancūzija, didžiausios Irako sąjungininkės JT Saugumo Taryboje (ST), teigia, kad ST niekada nepriėmė konkretaus dokumento, draudžiančio visus skrydžius į Iraką ir iš jo.

Bagdadas taip pat tvirtina, jog nėra jokių JT rezoliucijų, draudžiančių keleivinių lėktuvų skrydžius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.