aA


Nepaisant raportų, 32-ojo patikrinimo posto blokada Luhansko srities Smeloje rajone vis dar nenutraukta ir tęsiasi jau beveik 50 valandų. Ukrainos nacionalinė saugumo ir gynybos taryba šią informaciją neigia ir skelbia, kad postai viskuo aprūpinti.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai
© AFP/Scanpix

Tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ praneša žurnalistas Andrejus Caplijenka, rašo unian.net.

„Kelias tarp 31-ojo ir 32-ojo patikrinimo postų užverstas sudaužyta technika. Separatistai ją atvilko, kad mūsų kolona keliu tarp Popasnoje ir Luhansko negalėtų pravažiuoti iki savo pozicijų. 32-asis postas yra visiškai apsuptas. Ten 50 žmonių. Buvo. Dabar iš pusšimčio maždaug pusantros dešimties tapo „du šimtaisiais“, kurie guli aplink ukrainiečių pozicijas ir jų niekas neišveža“, - rašo žurnalistas.

Jis pažymi, kad iš pradžių separatistų kovotojai lyg ir buvo sutikę atgabenti vandens ir išvežti palaikus, bet vėliau savo žodžių išsižadėjo. Laukai palei kelią yra užminuoti prieštankinėmis minomis.

„Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos paskelbtas „persilaužimas“ atrodė taip. Privažiavo vieno tanko, dviejų šarvuotų transporterių ir dviejų pėstininkų kovos mašinų kolona prie 31-ojo posto ir tapo aišku, kad toliau jie fiziškai nepravažiuos. Kai kolona sustojo, separatistai pareiškė, kad jei tankas pajudės, jie sušaudys jį iš granatsvaidžių ir rusiškų (prieštankinių raketų kompleksų – DELFI) „Kornet“. Kol kolona stovėjo, separatistų minuotojai atvirai ir įžūliai minavo lauką aplink 31-ąjį postą“, - rašė A. Caplijenka.

Pasak žurnalisto, Ukrainos gynybos ministerijos atstovas pareiškė, kad „nieko negali padaryti“, sėdo į savo visureigį ir apsuko koloną atgal. Sėkmingai atsitraukė ir Europos saugumo bei bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

„Tarp karių 32-ajame poste panika, kuri virsta įtūžiu. Panika, nes jie yra be vandens! Įtūžis, nes likus dienai iki rinkimų kariuomenė vėl buvo palikta likimo valiai. Citatos pabaiga“, - teigė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.