aA
Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui spalio 25 d. po pietų nutraukus nesėkmingai Lietuvos teritoriniuose vandenyse vykusią dingusio žvejybinio boto LTP-708 su dviem žvejais paiešką toliau operaciją tęsia Latvijos jūrų gelbėjimo tarnyba.
Lietuviai nutraukė Baltijos jūroje dingusių žvejų paiešką
© T. Janonio nuotr.

Karinių jūrų pajėgų civilių ir karių bendradarbiavimo vyresnysis specialistas seržantas Audrius Vitkauskas informuoja, kad spalio 25 d. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, toliau koordinuodamas prieš dieną vakare Baltijos jūroje su dviem žvejais dingusio žvejybinio boto paiešką,
nuo 8.30 valandos jūros rajono žvalgymui vėl pakėlė Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnį Mi-8. Nuo Latvijos teritorinės jūros pusės į pagalbą atskubėjo latvių siųstas sraigtasparnis ir laivas „OW Pacific“.

„Atsižvelgiant į jūros bangavimo kryptį, didelė tikimybė, kad dingęs laivas per naktį galėjo būti nuneštas į šiaurės pusę, todėl pagalbos vykdant paiešką taip pat buvo paprašyta Latvijos jūrų gelbėjimo tarnybos pajėgumų,“- sakė Lietuvos karinių jūrų pajėgų štabo atstovas vyresnysis specialistas seržantas Audrius Vitkauskas.

Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 dar keletą kartų išžvalgė paieškos rajoną jūroje, tačiau neaptiko dingusių žvejų ir laivo. Apie 11 val. Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras paieškos ir gelbėjimo operaciją nutraukė.

Lietuvos kariuomenės Paieškos ir gelbėjimo operaciją Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras dingusio laivo su dviem žvejais paiešką pradėjo po to, kai spalio 24 d. apie 17.30 val. gavo pranešimą iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės.

Laivo iki vėlyvo vakaro žvejų ieškojo Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8, paieškos operacijoje taip pat dalyvavo Klaipėdos uosto laivai „Dangė“ ir „Smeltė“, pasieniečių laivas „Boomeranger“, į jūrą išsiųstas buvo ir budintis Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas M52 „Sūduvis“. Tačiau aptikti žvejybinio boto aptikti nepavyko ir iki 24 valandos visi paieškos operacijoje dalyvavę laivai grįžo į uostą.

Pasieniečius apie įvykį informavo dingusių žvejų kolegos, nebegalėję užmegzti ryšio su dingusiais žvejais. Dingęs žvejybinis laivas nuo Klaipėdos uosto buvo nutolęs apie dvi jūrmyles.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.