aA
Šeštadienio rytą sostinėje trys kelių policijos ekipažai pasirinko gana neįprastą vietą tikrinti kokie šį savaitgalį važinėja vairuotojai – ties Lazdynų tiltu. Retas atvejis, tačiau nė vienas neįkliuvo išgėręs ar iš po vakarykščio pervertinęs savo galimybes. Tiesa, keliems vis tiek teks patuštinti pinigines.
Reidas sostinėje: „etatinis“ pažeidėjas su „Lexus“ mieliau renkasi baudą, nei paiso įstatymų
© DELFI (R.Gečiūnaitės nuotr.)

Apie porą valandų trukusio reido metu įkliuvo „etatinis“ pažeidėjas su prabangiu „Lexus“, kurio priekinis stiklas tamsintas. Už tai gresia techninės apžiūros anuliavimas. Jaunas vyras patikino, kad puikiai viską žino, nes ne taip seniai jau teko nulupti tokią pačią plėvelę nuo kitų langų. Beja, nulupo prie to paties policijos pareigūno, kuris jį sustabdė ir šeštadienį. Pareigūnai dėl visa ko patikrino ir šoninius langus. Jie nebuvo vėl užklijuoti plėvele. Vairuotojui teko nuspręsti, ką daryti: nulupti plėvelę ir gauti baudą, bet išsaugoti tehcninę apžiūrą, ar palikti plėvelę ir keliauti pėsčiomis, nes bus anuliuota techninė apžiūra iš karto.

Vyras tuoj pat ėmėsi darbo – raktais ėmė lupti plėvelę nuo priekino stiklo ir pajuokavo: „kaip šviesu“. Baudą rašančiam pareigūnai „Lexus“ vairuotojas pademonstravo itin geras savo žinias apie baudų mokėjimą – mintinai žinojo įmokos kodą ir patikino, kad tenka susimokėti tai už vieną, tai už kitą pažeidimą.

Netrukus vienas policijos pareigūnų patikrino audomobilį „Audi“, kurio bagažinėje mėtėsi pistoletas. Automobilio vairuotojas su šypsena paaiškino, kad kartais grobia nuotakas. Paaiškėjo, kad vaikinas kartais dalyvauja mergvakariuose, o žaislinis pistoletas reikalingas nedideliems spektakliams. Vairuotojas sakė erotiniais šokiais merginų akių nelepina, nors tai, jo žiniomis, pelninga. Dar pajuokavo, kad gal kada ir pabandys sušokti. 

O štai naujas pirkinys – BMW, kurio vairuotojas laiku nepasirūpino užregistruoti savo vardu, dabar kainuos gerokai daugiau. Policijos pareigūnams iš karto krito į akis galinės padangos. Jaunuolis gavo pastabą ir dėl to, kad nesaugo savęs ir kitų. Pažadai tuoj pat nuvykti į „Registrą“ vaikino neišgelbėjo. Taisyklės yra taisyklės.

Reido metu policijos pareigūnai patikrino ir ne kartą Lietuvos vardą garsinusio lengvaatlečio, disko metiko Virgilijaus Aleknos dokumentus. Draugiškai nusteikęs sportininkas DELFI sakė, kad žmonės be reikalo piktinasi, kad reidų metu susidaro spūstys, mat tai – Vilniaus kasdienybės dalis.

Per poros valandų reidą iš viso nubausti aštuoni vairuotojai. Policijos pareigūnai žada dar ne kartą surengti netikėtus patikrinimus visoje Lietuvoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.