aA
Penktadienį ryte iš Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos evakuota kone 500 žmonių, gavus pranešimą apie pastate padėtą sprogmenį.
Kuršėnuose iš gimnazijos evakuota kone 500 žmonių
© etaplius.lt nuotr., Linos Galkuvienės nuotr.

Į gimnaziją policijos pareigūnai atskubėjo apie devintą valandą ryto. Apie galimą sprogmenį mokyklos vadovybė nieko nežinojo. Kad pastate yra sprogmuo pranešėjas informavo bendrąjį pagalbos centrą. Į įvykio vietą išskubėjo greitosios pagalbos automobilis, ugniagesių gelbėtojų komanda. Šiuo metu laukiama antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojų.

Iš pastato evakuota apie 400 mokinių ir 70 darbuotojų. Nors mokykloje mokosi apie pusę tūkstančio moksleivių, tačiau mokykloje penktadienį buvo ne visi gimnazistai. Iš mokyklos evakuoti moksleiviai paleisti namo.

Kitą savaitę prasideda moksleivių atostogos. Neatmetama versija, kad tai – moksleivių pokštas, siekiant paankstinti atostogas.

L. Ivinskio gimnazijos vadovas Albinas Jokubauskas neatskleidžia, ar į bendrąjį pagalbos centrą skambinęs pranešėjas – vaikas ar suaugęs. Vyksta ikiteisminis tyrimas ir tikslesni duomenys bus atskleisti tyrimo metu.

Apie padėtą sprogmenį Kuršėnuose pranešimų būta ir anksčiau. Prieš dešimt metų buvo pranešta apie bombą geležinkelio stotyje. Tąkart pranešimas buvo melagingas.

Policijos atstovai įspėja, kad už melagingą pranešimą gresia administracinė atsakomybė.

etaplius.lt