aA
Prabangų automobilį „Infiniti“ sustabdę Vilniaus policijos pareigūnai buvo priversti tramdyti jiems nepaklususį vairuotoją. Tačiau tuo viskas nepasibaigė.
Raimondas Biveinis
Raimondas Biveinis
© DELFI / Kiril Čachovskij

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje prokurorų kaltinimų sulaukė teisę studijuojantis 30 metų vilnietis Raimondas Biveinis – jam pateikti kaltinimai ne tik dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, bet ir bandymo juos papirkti bei dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu (kastetu).

Nors kaltės R. Biveinis nepripažįsta, tačiau savo pozicijos jis dar neišsakė – panoro, kad pirmiausia būtų apklaustas nukentėjusiuoju pripažintas policijos pareigūnas, liudytojai bei pagarsinta visa byloje esanti medžiaga.

R. Biveinis, kurį policija laiko piktybinių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėju (iki 2013-ųjų balandžio baustas net 22 kartus), išgarsėjo pavasarį, kai apie savo susidūrimą su policijos pareigūnais papasakojo televizijos laidų vedėjai Rūtai Janutienei – jos vedamoje laidoje „Patriotai“ vyras kaltino pareigūnus neteisėtų veiksmų atlikimu.

Tačiau su tokia pozicija nesutinka policijos pareigūnai – Vilniaus apskrities VPK išplatino vaizdo įrašą, kuriame galima girdėti, kap R. Biveinis sulaikymo metu bendravo su patruliais ir vėliau paspruko.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų gegužės 5-osios vakarą, apie 21 val., patruliai Vilniuje, Ukmergės g., sustabdė R. Biveinio vairuojamą automobilį „Infiniti“. Pareigūnai neslėpė, kad jiems įtarimų sukėlė tamsinti automobilio langų stiklai – šviesos laidumas buvo mažesnis nei leistina.

Pareigūnai teigia, kad R. Biveinis bandė išvengti jam gresiančios administracinės atsakomybės ir už tai, jog nebūtų surašytas pažeidimo protokolas, ir jiems pasiūlė 40 litų kyšį. Patruliai pinigais nesusigundė ir iškvietė kolegas, kurie turėtų nustatyti, ar tikrai langai per daug yra užtamsyti. Bet R. Biveinis nelaukė ir užvedęs automobilio variklį iš įvykio vietos išvažiavo.

Policininkai iš karto ėmė persekioti „Infiniti“ – įjungę garsinius ir šviesos signalus pasivijo R. Biveinio vairuojamą automobilį, į pagalbą kolegoms atskubėjo ir kiti policininkai, jie pareikalavo, kad vairuotojas išliptų iš visureigio. Tačiau, pasak patrulių, vairuotojas net neketino paklusti reikalavimams ir jiems pasipriešino – pareigūnui Vitalijui Špakovskiui skyrė į dešinę koją.

Kilus grumtynėms R. Biveinis neleido, kad jam būtų uždėti antrankiai – gulėdamas ant žemės rankas laikė po savimi. Vis dėlto, patruliams pavyko sutramdyti sportiško sudėjimo vyrą – besipriešinančiam R. Biveiniui į akis buvo papurkšta ašarinių dujų, jis buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Tiesa, prieš tai pareigūnai dar patikrino R. Biveinio vairuojamą, bet ne jam, o vienai merginai priklausantį prabangų automobilį – jame buvo aptiktas kastetas. Jam laikyti yra būtinas leidimas.

Po incidento į medikus kreipėsi per grumtynes sužalotas patrulis V. Špakovskis – tą naktį ligoninėje budėjęs gydytojas traumatologas teisme patvirtino, kad policininkui buvo sumušta blauzda. Pareigūnas sužalojimus vėliau gydėsi namuose.

Atsakomybės dėl pateiktų kaltinimų besikratantis R. Biveinis taip pat teigia, kad per grumtynes buvo sužalotas – esą jam buvo nudegintos akių ragenos. Be to, jis taip pat aiškino, kad jam buvo suduotas smūgis į inkstus, dėl to jis esą net dvi savaites šlapinosi krauju.

R. Biveinis taip pat pareiškė, kad automobilyje neturėjo kasteto – esą jį jam galėjo pakišti pareigūnai.

Jeigu teisme bus įrodyta R. Biveinio kaltė, jam grės bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Kol jis nenuteistas, laikomas nekaltu.

Iškelta dar viena byla

R. Biveiniui šiuo metu yra iškelta dar viena bylą – policija sostinės teismui perdavė jam surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą, kuriame nurodyta, jog jis spalio 1 d. vairavo automobilį SAAB, nors tam neturėjo teisės.

Iš R. Biveinio dėl KET pažeidimų yra atimtas vairuotojo pažymėjimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.