aA
Trečius metus „Globalios Lietuvos lyderiai“ (GLL) kviečia tėvynėje ir už jos ribų gyvenančius lietuvius dalintis šviesiausių su Lietuva save siejančių žmonių sėkmės istorijomis, juos nominuojant „Globalios Lietuvos apdovanojimams 2014“.
„Globalios Lietuvos apdovanojimai 2014“: įvertinkite Lietuvai nusipelniusius asmenis
© DELFI / Kiril Čachovskij

Apdovanojimų ceremonijos metu gruodį bus pagerbti asmenys, savo profesine veikla ir pasiekimais labiausiai prisidedantys prie Lietuvos augimo bei šalies vardo garsinimo pasaulyje.

Laureatai bus renkami šiose kategorijose: Lietuvos eksporto skatinimo, investicijų pritraukimo, tarptautinių naujovių diegimo, jaunimo lyderystės ugdymo ir Lietuvos vardo garsinimo. „Lietuvos Draugo“ kategorijoje bus pagerbtas ir lietuviškų šaknų neturintis, tačiau savo darbais mūsų šaliai nusipelnęs žmogus.

„Jau tapo tradicija, kad kasmet pagerbiame asmenis, sukaupusius daug tarptautinės patirties, globalius profesionalus, tačiau išlaikiusius glaudžius ryšius su Lietuva, – sako renginį inicijuojančios organizacijos „Globalios Lietuvos lyderiai“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė. – Gyvendami užsienio šalyse, jie daug prisideda prie to, kad Lietuvos žmonės atrastų naujų galimybių pasaulyje, šalies verslas – veržtųsi į naujas rinkas, o Lietuvą atrastų nauji investuotojai. Didžiuojamės šiais žmonėmis, o jų nuopelnus mūsų šaliai norime deramai įvertinti“.

Anot GLL valdybos pirmininko dr. Vlado Lašo, šie apdovanojimai iliustruoja faktą, jog daugelis tarptautinės sėkmės sulaukusių pasaulio lietuvių yra neabejingi savo šaliai ir įvairiais būdais prisideda prie Lietuvos konkurencingumo stiprinimo pasaulyje: „Pernai investicijų pritraukimo kategorijoje už gero Lietuvos įvaizdžio formavimą ir už užsienio investuotojų „Barclays“, „Western Union“ ir „Intermedix“ skatinimą steigti atstovybes Lietuvoje buvo apdovanota Amerikos lietuvė Cynthia J. Pasky. Tai tik viena iš daugelio sėkmės istorijų, kurių autoriai yra tarptautiniai lietuviai ir mūsų šalies verslas, mokslas, kultūra“.

Pernai metų ceremonijoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė džiaugėsi, kad šie apdovanojimai tampa gražia tradicija, suburiančia šviesiausius mokslininkus, verslininkus, garsius kultūros atstovus.

„Globalūs pasaulio lietuvių ryšiai padeda kurti šalies konkurencinį pranašumą. Jų sėkmės istorijos – tai visos Lietuvos įvertinimas“, – 2013 m. ceremonijos metu kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Globalios Lietuvos apdovanojimams 2013 buvo nominuotas 41 asmuo iš 13-os šalių: Lietuvos, JAV, JK, Izraelio, Kanados, Šveicarijos, Australijos, Italijos, Kinijos, Malaizijos, Norvegijos, Čekijos ir PAR.

Kviečiame nominuoti asmenis „Globalios Lietuvos apdovanojimams“ iki spalio 26 d. interneto svetainėje.

Apdovanojimų ceremonija vyks 2014 m. gruodžio 30 d. LR Prezidentūroje ir bus tiesiogiai transliuojama per DELFI TV ir LRT televiziją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.