aA
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių medžiagų platinimo.
Narkotikų prekeivis pas klientus siuntinėjo nepilnametę draugę
© Klaipėdos aps. VPK

Iš neteisėtos apyvartos paimtas didelis kiekis kanapių dervos. Tarp įtariamųjų yra ir nepilnametė mergina.

Uostamiesčio ONTB pareigūnai atliko dvi sėkmingas operacijas, nukreiptas prieš narkotikų platintojus. Ikiteisminio tyrimo metu su įkalčiais sulaikyti penki asmenys – trims pareikšti įtarimai dėl kvaišalų platinimo, du įtariami įsigiję narkotikus vartojimui.

Baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti patrauktas 1962 m. gimęs vyras. Jis automobiliu gabeno apie 35 g kanapių dervos. Įtariama, kad nedirbantis ir anksčiau teistas klaipėdietis apie 4 g narkotikų pardavė kitam 1960 metais gimusiam Klaipėdos miesto gyventojui. Sulaikytojo bute policijos pareigūnai aptiko psichotropinės medžiagos – kvaitulinio šalavijo, praneša Klaipėdos policija.

Kitos sėkmingos operacijos metu dėl kanapių platinimo sulaikytas 1993 metais gimęs klaipėdietis. Įtariama, kad į susitikimus su „klientais“ jis siųsdavo savo nepilnametę draugę. Pas merginą ir į susitikimą su ja atėjusį aštuoniolikmetį policijos pareigūnai paėmė apie 3 g kvaišalų.

Nepilnametę savanaudiškiems tikslams išnaudojusio įtariamojo bute policijos pareigūnai aptiko 99 pardavimui paruoštus lankstinukus, kuriuose buvo apie 120 g narkotinės medžiagos.

Dėl šių nusikalstamų veikų keturi uostamiesčio gyventojai sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Vienas buvo suimtas. Vėliau įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

LR BK 260 str. 2 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.