aA
Spalio 20 d. Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, ieškodami pasiklydusių miške vyrų, rado naminės degtinės aparatą, 145 litrų pagamintos naminės degtinės ir 1 600 litrų raugo.
Pareigūnai miške ieškojo pasiklydusių vyrų, o rado naminės degtinės fabrikėlį
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Spalio 19 d., apie 19 val., į policijos komisariatą paskambino vyriškis ir pasakė, kad jis su draugu pasiklydo miške. Į įvykio vietą, Rūdninkų mišką, išvyko du policijos patruliai, tačiau pasiklydusių rasti nepavyko.

Kitą rytą policijos patruliai, kinologas su šunimi tęsė paieškos priemonės. Iš pradžių nuvyko į vieno iš pasiklydusiųjų namus ir neveltui – vienas „pasiklydėlis“ ramiai sau miegojo. Pažadintas S. M. paaiškino, kad jis su draugu grybavo ir gėrė alkoholį, o sutemus nesiorientavo aplinkoje, todėl paskambino į policiją. Kaip pats parsirado namo ir kur jo draugas yra dabar, paaiškinti negalėjo. Policijos pareigūnai, įsisodinę vyrą į automobilį, nuvažiavo miško link, kur galbūt liko jo draugas. Bevažiuojant sutiko ir kitą iš miško išeinantį „pasiklydėlį“ E. B.

Policijos pareigūnams ši istorija pasirodė keista, todėl ėmė klausinėti, ką šie vyrai tokį vėlų metą veikė miške. Matėsi, kad vaikinai išsisukinėja, bet, kiek pagalvoję, prisipažino – miške jie gamino degtinę ir sutiko parodyti vietą. Pareigūnai nuvyko į nurodytą vietą ir miško gilumoje rado naminės degtinės aparatą ir 8 statines su broga, o tarnybinis šuo, pėdsakais nusekęs į krūmus, – plastmasinius bakelius, kuriuose buvo apie 145 litrų skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. 

Tai didžiausias šias metais Šalčininkų policijos rastas naminės degtinės kiekis. Į įvykio vietą buvo iškviestos papildomos policijos pajėgos, „pasiklydę“ naminės degtinės gamintojai sulaikyti.

Nors Šalčininkų rajone buvo išaiškintas neteisėtas naminės degtinės gaminimo faktas, buvo rastas ir sunaikintas dar vienas naminės degtinės apartas, tačiau dingusių asmenų paieškos priemonėse dalyvavo net keturi pareigūnai ir kinologas, tokiu buvo eikvojamas jų darbo laikas ir materialiniai policijos ištekliai.

Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d.) Šalčininkų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. S. M. ir E. B. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.