aA
Pirmadienio vakarą posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas nutarė partijos Vilniaus sueigai surengti visuotinus kandidato į merus rinkimus.
Andrius Kubilius, Audronius Ažubalis, Rasa Juknevičienė
Andrius Kubilius, Audronius Ažubalis, Rasa Juknevičienė
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Prezidiumas nutarė pasiūlyti Vilniaus sueigos tarybai, kad kandidato į merus rinkimai buvo visuotiniai, kad dėl kandidato balsuotų visi Vilniaus konservatoriai“, - po posėdžio BNS sakė partijos savivaldos rinkimų štabo vadovė Rasa Juknevičienė.

Ji pabrėžė, kad tai tik prezidiumo siūlymas, o Vilniaus sueigos taryba spręs, ar jį priimti.

R.Juknevičienės teigimu, sostinės konservatoriai kandidatą į merus gali rinktis ne tik iš TS-LKD prezidiumo pasiūlytų kandidatų, bet ir patys turi teisę juos siūlyti.

Vilniaus sueiga taip pat turės reitinguoti partijos kandidatų į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą sąrašą bei apsispręsti dėl pirmo jo numerio. Mat praėjusią savaitę iš šios pozicijos pasitraukė Seimo narys, TS-LKD Vilniaus sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas. Jis taip pat pranešė nutaręs nedalyvauti tiesioginiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose.

Sostinės konservatoriai kovo viduryje pirmuoju partijos rinkimų sąrašo numeriu ir kandidatu į mero pareigas buvo patvirtinę M.Adomėną. Tačiau vėliau TS-LKD vadovybė ėmė ieškoti kito kandidato. Būti konservatorių kandidate į sostinės merus siūlyta buvusiai viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ vadovei Mildai Dargužaitei, buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei, kt.

Visiems atsisakius, užpraėjusią savaitę konservatorių prezidiumas pats įvardijo potencialius kandidatus į merus, kuriuos siūlė svarstyti Vilniaus skyriams - buvusį premjero patarėją Mindaugą Majauską, Seimo narius Stasį Šedbarą, Arvydą Anušauską, Paulių Saudargą, politologą Lauryną Kasčiūną ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį Valdą Benkunską. M.Majauskas pranešė neketinantis siekti mero posto.

Praėjusią savaitę M.Adomėnas TS-LKD vadovų kritikos sulaukė už tai, kad priėmė mero Artūro Zuoko kvietimą susitikti ir aptarti Vilniaus reikalus. Po to M.Adomėnas atsisakė ketinimų kandidatuotų į sostinės merus.

Savivaldybių tarybų rinkimai, kurių metu pirmąkart tiesiogiai bus renkami merai, vyks kitų metų kovo 1-ąją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.