aA
Šią savaitę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kartu su kolegomis iš Lenkijos ir Rumunijos dalyvauja Birmingame vykdomoje tarptautinėje specialiojoje policinėje priemonėje „Trivium III".
Nerijus Lukšas
Nerijus Lukšas
© Šiaulių aps. VPK

Policijos departamentas informuoja, kad priemonę organizuoja Europos kelių policijos tinklo TISPOL ir Jungtinės Karalystės Centrinės greitkeliu policijos valdyba. Tokia operacija rengiama jau trečią kartą ir kaskart sulaukia vis daugiau dėmesio ir rezultatų. Kelių policijos padaliniai iš įvairių ES šalių suvienija savo pajėgas siekiant eismo saugumo Europos šalyse.

Pirmadienis prasidėjo patikrinimais Jungtinės Karalystės keliuose ir kitose vetose, operaciją koordinuojant iš bendro operacinio centro Birmingeme, įsikūrusio Didžiojoje Britanijoje.

Šį rytą sulaikyta 5 lietuvių gauja, kurie įtariami vagystėmis ir kitais nusikaltimais. Tarp sulaikytųjų ir „lukšinių“ gaujos lyderis Nerijus Lukšas (gimęs 1981 m.), kuriam 2013 m. liepos 2 d. išduotas Europos arešto orderis.

Visą savaitę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų dėmesys ir toliau bus nukreiptas į Didžiosios Britanijos keliais riedančias transporto priemones su Lietuvos registracijos numeriais, į jų vairuotojus ir keleivius. Bus siekiama nustatyti ieškomus, besislapstančius asmenis, tikrinama, ar vairuotojai turi teisę vairuoti, ar jų dokumentai yra galiojantys, ar transporto priemonės yra apdraustos, techniškai tvarkingos. Taip pat didelis dėmesys bus sutelktas į pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius, įstatymų reikalavimus linkusius pažeisti asmenis. Bus vykdomas ir prevencinis darbas, aplankytos lietuvių bendruomenės.

Rytoj planuojamos dvi masinės kelių policijos specialiosios priemonės, o poryt - BBC ir TISPOL TV vykdys tiesioginę transliaciją gyvai.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai Europos kelių policijos tinklo TISPOL veikloje, t. y. atskirų darbo grupių darbe pradėjo dalyvauti 2004 metais. Šio tinklo inicijuotose saugaus eismo akcijoje dalyvaujama nuo 2006-ųjų gruodžio mėnesio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.