aA
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį tvirtino, kad JAV ir Rusijos santykių atšalimas tęsis dar ilgai, tačiau akcentavo, kad Maskvos santykių gerinimas su Europos Sąjunga (ES) ir JAV neturi kito pasirinkimo.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas
© AP/Scanpix

„Santykių atšalimas tęsis dar ilgai ir ne tik dėl to, kad Ukrainos konflikto sprendimui reikės šiek tiek laiko. Visi turėsime galvoti, kaip sutelkti bendras jėgas konstruktyviu būdu, o ne vienašalių sankcijų taikymu. Mes darome prielaidą, kad Rusijos santykių gerinimui su Europos Sąjunga ir JAV nėra kito pasirinkimo“, - tikino S. Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras kritikavo JAV užsienio politiką, tikindamas, kad Valstijos monopolizavo teisę kištis į kitų šalių vidaus reikalus su dingstimi, esą vykdo žmogaus teisių kampaniją.

„Be Jungtinių Tautų (JT) Saugumo tarybos nutarimo ir pažeidžiant tarybos įgaliojimus, Jugoslavijoje ir Libijoje buvo pradėta karinė intervencija. JAV paskelbė turinti teisę naudoti jėgą, kur panorėjusi. Kalbant apie koalicijas, suburkime tokią koaliciją, priimkime tokį sprendimą JT Saugumo taryboje“, - tvirtino S. Lavrovas.

JAV nori suburti kiek įmanoma platesnę koaliciją, įtraukiant Valstijų sąjungininkes arabų valstybes, kad sutriuškintų Islamo valstybę (IS), užėmusią dideles teritorijas Sirijoje ir Irake bei paskelbusią islamo kalifatą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.