aA
"Manome, kad bandymas susidoroti su Suvalkijos žemdirbiais yra smerktinas ir gali išprovokuoti visos Lietuvos žemdirbių solidarumo akcijas", sakoma trečiadienį išplatintame Valstiečių partijos lyderio, Seimo nario R. Karbauskio kreipimesi į premjerą.

Jame Vyriausybės vadovas prašomas atsisakyti ketinimų bausti "savo teises gynusius žemdirbius" ir kuo griežčiau nubausti pareigūnus, kurie "savo neatsakingais veiksmais išprovokavo žemdirbius imtis drastiškų priemonių".

Vyriausybė praėjusią savaitę pareiškė, kad Marijampolės apskrities cukrinių runkelių augintojai, kovo 13-30 dienomis blokavę automagistralę "Via Baltica" bei kitus kelius, turės atlyginti padarytus nuostolius.

Praėjusį ketvirtadienį, kai protestas buvo pasiekęs kulminaciją, žemdirbiai savo technika buvo užblokavę kelis svarbius kelius Marijampolės apskrityje, buvo nutrūkęs eismas per Kalvarijos pasienio postą.

Šios savaitės pradžioje LDDP lyderis Česlovas Juršėnas taip pat ragino premjerą "nustoti spaudus" protestavusius Suvalkijos žemdirbius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.