aA
Niekas nepaneigs to, kad griežtinant sankcijas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus buvo tikimasi, kad pažeidžiančiųjų taisykles mažės. Tačiau šiai dienai Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (aps. VPK) Kelių policijos skyriaus užfiksuotų pažeidėjų, remiantis statistikos duomenis, daugėja.
Policijos statistika neguodžia: net masiniai reidai nesutramdo mėgėjų gerti ir vairuoti
© Policijos departamento nuotr.

Per praėjusių metų aštuonis mėnesius Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai nustatė 161 neblaivų vairuotoją, o šiais metais per tą patį laikotarpį net 217 (beveik 35 procentais daugiau nei pernai).

Rugsėjo 24 d. Marijampolės aps. VPK Kelių policijos kelių patruliai surengė netikėtą reidą Kazlų Rūdoje ir Kalvarijoje. Dirbo 3 kelių patrulių ekipažai, kurie per 4 valandas patikrino 128 transporto priemonių vairuotojus. Nustatė 15 vairuotojų, kurie pažeidė Kelių eismo taisykles, iš jų 2 vairuotojai vairavo transporto priemones būdami lengvai apgirtę. Taip pat prevencinės priemonės metu buvo nustatyti net 4 vairuotojai, kurie automobilius vairavo būdami išgėrę, bet nustatytos leistinos normos neviršyjo. Šie duomenys byloja, kad pažeidėjų negąsdina gresianti atsakomybė.

Policija prašo piliečius būti neabejingus ir pastebėjus neblaivų vairuotoją nedelsiant informuoti apie tai policiją, bendruoju pagalbos numeriu 112, arba Marijampolės aps. VPK pasitikėjimo tel. Nr. 8 (343) 91 260.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.