aA
Estijos kariškiai, tarnaujantys koalicinių pajėgų Irake sudėtyje, sulaikė tris žmones, įtariamus išpuoliais prieš koalicijos kareivius. Tai sekmadienį pranešė Estijos gynybos pajėgų vyriausiojo štabo spaudos tarnyba.
Irakietė
Irakietė bėga link Irako karių, saugančių centrinę Basros dalį.
© AFP/Scanpix
Štabo atstovas pažymėjo, kad pėstininkų padalinys "Estpla-10" praėjusią savaitę dalyvavo didelio masto koalicinių pajėgų operacijoje vakarinėje Bagdado dalyje.

"Operacijos metu buvo rasta slėptuvė, o joje - 20 dėžių šaudmenų, parako, radijo siųstuvų, laidų, jungiklių ir kitos medžiagos, reikalingos savos gamybos bomboms", - pranešė štabas.

Jo duomenimis, iš viso operacijoje, kuriai vadovavo JAV ginkluotosios pajėgos, buvo sulaikyti 97 terorizmu įtariami žmonės, taip pat konfiskuota apie dvi tonos ginkluotės ir šaudmenų.

"Koalicinės pajėgos gauna vis daugiau žinių apie teroro aktų organizatorius iš pačių irakiečių, kurie šitaip stengiasi prisidėti prie taikos užtikrinimo", - pabrėžė štabo darbuotojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.