aA
Valdantieji socialliberalai bendražygių savivaldybių rinkimams ieškos ne tik tarp koalicijos partnerių, bet ir politinių oponentų stovykloje. "Netaikome to pačio modelio, jei esame Seime bendroje koalicijoje su partneriais, kad būtinai būtų atkartota ta koalicija ir savivaldoje", - šeštadienį Lietuvos radijui sakė socialliberalų pirmininko Artūro Paulausko pavaduotojas parlamentaras Artūras Skardžius.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius
© DELFI
Pasak A.Skardžiaus, savivaldybių rinkimuose dalyvauti kartu su dabartiniais koalicijos partneriais "būtų neteisinga, nes partija turi būti liberali savivaldos atžvilgiu".

Tarp galimų partnerių savivaldybių rinkimuose A.Skardžius paminėjo ir šiuo metu opozicijoje esančius konservatorius, liberalcentristus bei liberaldemokratus.

Po praėjusių metų rudenį vykusių Seimo rinkimų socialliberalai drauge su socialdemokratais, Darbo partija bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga sudarė valdančiąją koaliciją

Seimo rinkimuose socialliberalai dalyvavo koalicijoje su socialdemokratais.

Kaip rodo visuomenės nuomonės tyrimai, jei artimiausiu metu vyktų rinkimai, Naujoji sąjunga, gavusi 2,6 proc. rinkėjų balsų, neperžengtų 5 proc. barjero ir į Seimą nepatektų.

1998-aisiais įkurta Naujoji sąjunga šiuo metu turi apie 5 tūkst. narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.